surfersparadise.blogg.se

#På resande fot #ObestämdTid #LeverLivet #NeverTuringBack #ÅngraBaraDetDuAldrigGjorde #CarpeFuckingDiem #FuckOutTheWay #PictureForThePasta #Backpacker #Sydney #RegretNothing #DownUnder #Don'tWorryBeHappy #OneDayAtATime #DreamBig #Livet ÄrFörKortFörAttMåDåligt #LifeWon'tWait #FeelingGoodIsGoodEnough

Café Svenne

Kategori: Backpacker tips

Café Svensson var lite utav en besvikelse. Riktigt dålig mysfaktor och rummet gav mer en känsla utav väntrum/bibliotek än ett café. Postivt dock var att det var lätt att få kontakt med folk då man befinner sig i samma situation, Jag och Anna tog en fika med fem andra trevliga svenska tjejer. Här kunde man även köpa svenskt godis (Anna nöjd tjej), sill, köttbullar med mera. Kvarg kan jag ju dock fortsätta att drömma om ... 
 
 
 

Ensam i Sydney?

Kategori: Backpacker tips

För någon dag sedan gick jag med i en facebook grupp "Svenskar i Sydney", verkligen en jätte bra grupp för folk som har frågor, vill hitta en lägenhet eller bara skaffa nya vänner att umgås med. Jag la ut en kontakt annos (hehe) och idag ska jag på mina första kompis dejter medan Mike är och jobbar. Svinbra ju!
 
Mike la också ut en skämtsam annons om någon vill gymma tillsammans med mera, men bara brudar svarar .. ibland önskar jag att du inte var så otrolig jävla snygg, tard! Jag älskar dig <3
 
 

Apparment

Kategori: Sydney

Kom precis på att jag inte har visat upp lägenheten vi bor i, ingenting att hurra över men kan kanske vara kul för familjen att veta. Här har vi våran bakgård: 
 
 
Ett fult litet kök, (som egentligen aldrig är såhär rent):
 

Ett vardags rum (sponsrat av england):
 
 
& en oskön liten säng som ger mig sömn problem och ont i ryggen (jag är inte bitter) 
 
 
En utsikt som inte är någon utsikt (men fina träd dock)
 
 
& jätte fina papegojor
 
 

En dag i solen

Kategori: Sydney

Idag sken solen och vi bestämde oss för att gå till Victoria Parks Swimmingpool. För en gångs skull var vattnet helt okej varmt och jag kunde stanna i poolen en längre tid. 
 
 
Micke ger oss hetaste posén:
 
 
Av en slump träffar vi klubb-killen (domeniq) ifrån gymmet, som tränade inför sitt lifeguard test och skulle simma 8 (50 meters) längder på 15 minuter. Mike tog sig an utmaningen och klarade det på tiden 13.50 (stolt kille). Vi fick även en liten uppvisning av handstanding pushups utav Domeniq, skön lirare det där.  
 
 

Trick or treat

Kategori: Sydney

Igår vankades det Halloween party. När Anton tre tjejpolare skulle komma förbi, släkte vi ner allt, lätt teven stå på myrkanalen, hade på läskig musik och låga alla "döda" överallt på golvet. Jag hade jätte svårt att hålla mig för skratt men jag tror vi lyckades skrämma dem ganska bra ändå!! 
 
LÄSKIGASTE:
 
 
Jag tänkte här på bloggen utnämna en vinnare. 
 
"Med fantasifullhet och kreativitet har hen skapat en dräkt som visar stor variation på möjligheter och val i endast  en utklädnad. Osäkerheten av vad hen var drog ner poängen lite, men då denna går att återanvända så kniper hen av miljövänliga skäl första platsen utav Mike som var tätt efter". Första platsen går till: TORUN!! .. Äntligen kom dessa meningslösa påsar till nytta. 
 
ROLIGASTE:
 
 
Charader har blivit något av en tradition vid våra förfester. Dem blir dock allt svårare och svårare ..  Älskling vad tänkte du på när du skrev det här? 
 
 


 
 
 
 

Victoria Park

Kategori: Sydney

Micke skulle jobba och jag hade hört talats om att det skulle vankas grattis fesitval (Surry Hills festival) i Prince Alfred Park. Däför lurade jag med Anna och Anton (jag otroligt förväntansfull och svinpepp) leder dem till fel park och hamnar i Victoria Park, typiskt. Ingen festival vart det men en upptäckt av en utomhuspool och en riktigt vacker park var inte helt fel det heller! Det vankades även Gangnam style modevisning där vi agerade domare och kommentatorer.   
 
 
 
 
 
Ett stakars ensamt moln så långt ögat kan nå. 
 
 

Candy for the rich people

Kategori: Backpacker tips

Priset på lösvikts godiset här är kriminelt 3.59 dollar (motsvarande 25.13 kronor) för endast 100 gram. Smakar detta godiset helt underbart på tungan, räcker det i flera år eller är det guld i det? Återkommer om jag någonsin provar det. 
 
 
Jag tror att vi svenskar förmodligen äter mer godis än de allra flesta länder. Här har dem andra alternativ såklart som mer chips, rad efter rad med chocklad, läsk i mängder och kakor/bakverk överallt. Men det älskade lösviktsgodiset .. konstiga och äckliga smakar till skyhöga priser. 
 
 
Däremot så har jag ett tips för dem som gillar saltlakrits! Om man går in i den asiatiska gången i mataffärer så finns det oftast på slutet av denna gång en liten internationell hörna där dem säljer Tyskt lakrits. Smakar som vilket lakrits som helst, finns 5 olika slags påsar och kostar inte en förmögenhet. 
 
 

Lets go to the beach

Kategori: Sydney

En bild säger mer än tusen ord, så här har ni minst 7000 ord från stranden idag =) 
 
 
 
Sen taggade vi till inför Halloween i helgen inne på en budget butik. 
 
 

Hard Rock

Kategori: Sydney

Igår lyxade vi till det lite med att gå till Hard Rock Cafe (A lá fattig backpacker style) Väldigt dyrt men jag försökte intala mig själv att när man ändå är i Sydney så måste man faktiskt gå på minst en fin restaurang nere vid hamnen. Sagt och gjort nu blir det makaroner framöver.
 
 
Riktigt trevligt vare det i allafall =)
 
 
 
Väll hemma blev det lite Skype med världens skönaste pappa Milan. (Pappa var inte ledsen, du kommer tvåa)
 
 

Cheap Tuesday

Kategori: Backpacker tips

I Australien får man lön varje vecka och vanligt viss på onsdagar. Säkerligen finns det många perosner där ute som gillar att spendera och är därför rätt panka på tisdagen, därav cheap tuesday. Bio, biljard, vissa restuaranger med mera har billigare priser på denna dag. Vi bestämde oss igårkväll för att gå på bio och se Taken 2. Filmen var grym som väntat. Innan hann vi även med lite bilspel, basketspel och bordhockey (Micke vann med ett poäng som vanligt .. ) 
 
 
 

I'm on a boat

Kategori: Sydney

Idag hade vi återigen en ledig dag tillsammans och därför planerade vi in ett besök på Australia national museum. Påvägen dit behövde Micke göra numer ett och utförde sitt behov i fontänen i Darling Harbour, shhhh!                                                      
 

 
Biljetten inkluderade museumet, en ubåt, en segel båt och den gröna båten (vet inte vad dem kallas)
                                              

           
Båt numer 1. Baaaaang! You´re dead! (Amanda vi siktade på dig) ;)
 
 
Därefter försökte jag mig på en liten Marilyn Monroe i trappen.
 
 
Like a BAWS                                                     
 
 
Inuti den gröna båten 
                                                                                                                                             


Dags för båt numer två..
 
 
Påväg ner i ubåten i den sjukt stora utbåten. Man kunde se ända till Sydney Tower Eye genom kikar grejjen!

 
Inuti
 
 
Som ett litet barn ville jag börja snurra på allt. Titta inte röra :(
 
 
& så självklart egobilder inne på ubåtstoan! Hehe.. 
 
 
Hallå där!
 
 
 
Båt numer 3
 
 
Där man inte fick vara längre än 150 cm om man inte skulle få ont i ryggen.
 
 
 
Påväg mot Australia national museum, walking on the dead mans bridge.. 
 
 
 
 

Rain rain go away

Kategori: Sydney

En ledig dag för mig som idag slutade på Nook. Inga krav eller måsten, ingen stress! MEN med min vanliga tur så ville inte gudarna bjuda på sol och vädret gick från sol till spöregn på några minuter. Jag och Mike befann oss vid Darling Harbour men kunde inte stanna inne i någon varm och mysig galleria då vi var tvugna att ta oss till en lunchrestaurang där Mike skulle ha en arbetsintervju. Antingen sol eller spöregn, det märks att landet inte har ett ord för lagom.. 
 
 
Bra att veta: Inne på den här restaurangen får man inte ta med sig droger eller atombomer. Tur att det stod det så att jag tar ut dessa föremål ur handväskan innan vi går hit! 
 
 
Kvällen bjöd på biljardspel. Mike var riktigt grym och vann alla tre omgångar. Jag var dock inte alls långt efter, värt att påpeka. 
 
 
Nu säger vi godnatt & hoppas på bättre väder imorgon! <3
 

Träning

Kategori: Backpacker tips

 
Som sagt Jetts finns överallt (fler än 100 stycken) och kostar 326 kronor i månaden! 
 
Träningen har hitills har gått bra. Jag och Micke försöker träna efter hans upplägg hemma vilket göra att varje muskelgrupp försöks hinnas med två gånger i veckan med undantag för ben (bara för att det är så sjukt tråkigt), vi går dessutom väldigt mycket varje dag så jag anser att dem tränas ändå!
 
När vi först kom hit så kände vi oss svaga, annorlunda luft, andra maskiner och andra vikter. Äntligen har vi kommit in i allt det nya och jag känner mig som superwoman men nyfunna krafter. Jag har dessutom tackvare gemmensam träning med från älskling hittat en ny favorit muskel: bröst. Micke pushar mig tills jag vill gråta, säger åt mig att ta tyngre vikter och får mig att tvinga mig själv göra fler reps. 
 
Maten då? För att inte bli panka så kan vi inte äta 50 % protein därför har vi nu skapat ett förhållande med pastan. Det fungerar bra och jag känner att min nya vän pastan ger mig energi till huvudet som jag behöver för att prestera bra på jobbet, så den får gärna följa med ett tag till.
 
Äntligen efter tre veckors äta skit (semsterfrossa?) så känns formen nästan som den var innnan jag åkte med mer muskler på vissa ställen och lite mer fett på andra. Min största motivationskälla: En pappa som garanterade att jag kommer bli tjock i landet down under. Du kommer få äta dina ord!
 
Jag vill att Micke vaknar så att vi kan gåå .. Idag står bröst på schemat.
 

En bra dag

Kategori: Sydney

Godmorgon kära vänner och familj. Roligt att fler än väntat faktiskt kikar in här då och då och vill följa våran resa, något som faktiskt ger en extra push till att ta med sig kameran vart vi än går.  Igår vart det varmt, riktigt varmt, på förmiddagen spenderade jag och Mike cirka 2 timmar i solen vilket räckte för att (solstings) huvudvärken skulle hålla i sig än idag..
 
 
Efter det gick vi med tunga steg mot skuggan. I hamnen är det något event varje helg och denna helg bjuder på motorshow och Darling harbour fiesta. Älskling spannar in sport-limonsinen med vinge (?) kanske är bra om någon har brått till festen. 
 
 
Vi tog även en titt på alla matstånd och dansuppvisningen och hittade några personer som målade av folk gratis. Gratis är alltid bäst så ..
 
 
Vi har länge velat gå in i Chinesegarden och bestämde oss får att slå till igår. 
 
 
<3
 
 
Obligatorisk kinapose framför vattenfallet
 
 
 
Nu finns det ingen återvändo babe, det är vi föralltid på ett heligt träd!
 
 
Efter jobbet skulle jag, Linus, Torun och Mike spela biljard men eftersom att alla biljadbord var stängda på barerna så blev det lite utomhus bio på George street istället! Ser ni föresten hur mycket jag färg jag fått i ansiktet, yeeeeey!
 
 

Att jobba eller inte jobba

Kategori: Sydney

Jag trivs otroligt bra på båda jobben. Nook 12-14.30 varje vardag och Gelatissimo 4 dagar i veckan oftast 17-22 (mer eller mer, alltid helger) Problemet är att jag jobbar mer än vad jag gjorde hemma i Sverige & det känns som att jag missar allt. Under fyrverkerierna igår fick jag 2 minuters rast så jag kunde sitta med Micke och dem andra, men det räcker inte! Jag får aldrig tillbaka sådanna stunder. Däremot återigen så trivs jag grymt bra på båda jobben & jag har haft turen att få två verkligen helt otroliga chefer! Jag har verkligen världens dilemma, fortsätta såhär ett tag till? Plågas lite nu men tjäna mycket pengar och sen njuta av livet? Sluta på Nook, ta tidigare pass på Gelatissimo? Vänta och se vad Micke får för tider när han börjar jobba? ÅH vad jobbigt det här är.. Varje dag tänker jag att jag ska sluta på ett, men sen trivs jag så bra och jag gör det aldrig. Jag blir också små irriterad på Micke för att jag missar saker, fast jag vet att bara jag kan påverka mina beslut själv... Pappa allt var så mycket bättre när du bestämde saker och jag nöjde mig med det! Fast (hehe) har det ens funnits en sådan period i mitt liv där jag nöjde mig? 
 
 
 

FIGHT

Kategori: Sydney

Fredagen för min del var inget att hurra över, tiden spenderades mesta dels på jobben. Däremot hann jag med två timmars rast i hamnen med kärleken. Där vi åt lunch, och var publik åt duvorna (måsarna såklart haha, rättning av pappa)  som väldigt troligt skulle ha ihjäl varandra i fighten om subway mackor som folk tappar. Vi la också märke till att måsarna verkar ha en bestämd rang ordning när det kommer till vem som har makten. Den tjocka till höger var defenetivt baws över den andra (nästan söta) måsen till vänster. 
 
 
Australien har äntligen börjar leverera lite bättre väder. Stekigt i hamnen! =)
 
 

Lets go insane

Kategori: Sydney

Dagen bjöd på sommar, sol & värme och vi njöt av livet över en lunch i Hyde Park.
 
 
Inne i butikerna: Lets go christmas mental. Borde ha vant mig vid det här laget, men sanningen är att sol + jul är lika med jätte konstigt. Jag kommer nog aldrig att vänja mig... 
 
 

The start of something new

Kategori: Sydney

 
Idag börjar Mickelito jobba på Apollo. Vilket förmodligen kommer att gå jätte bra, då kärleken alltid är grym på exakt allt han gör. Kommer ändå att ge dig tre lyckosparkar och en massa lycka till pussar! <3
 

Människor ...

Kategori: Sydney

Dessa sjukt coola pappegojor såg vi igår när vi gick hem från affären, var tvugen att fota dem.
 
 
Påtal om fågelar, vi har en fågel utanför oss som alltid börjar låta vid 6 tiden, sjukt irriterande men man har vant sig. Idag däremot har jag sen 6 tiden fått lyssna på någon jävla dude som försöker jaga bort fågeln och skriker "FUCK OUT THE WAY, GET THE FUCK OUT OF HERE, BEAT IT". Därefter kommer det en tant som skriker till killen "You get the fuck out of here, shut up". Konstiga människor det finns, dem låter ju mer än själva fågeln? Aja, jag är vaken tack för den! Jobbar dessutom till 22 ikväll så det kommer bli en lång dag. Nu blir det frukost :)
 

Sydney Harbour bridge

Kategori: Sydney

En till dag avklarad på jobbet. Grattis till Dans-Kungen Linus som också har fått jobb på NOOK! Awesome, nu har jag någon att snacka strunt med på svenska, yeeey! 
 
 
På grund av vädret (stekande varmt) hade jag och Micke planerat in en picknick lunch efter jobbet. Dessutom så ville vi se Harbour Bridge på nära håll, så det blev en tipp norrut. 
 
 
Jag älskar att stå högt upp med utsikt över allt, man känner sig verkligen fri.
 
 
Sen hittade vi ett utomhus gym, där vi prövade lite magövningar. Träning i 32 grader fick tummen ner, föredrar gymmet trots allt.
 
 
& så typiskt mig.. Ska något fotas, då ska de fotas minst hundra gånger. 
 
 
Okej 101 gånger, ifall de andra 100 bilderna av Opera huset av en slump skulle försvinna :)
 
 
Vi <3 Påväg över den långa bron.. ävenidag har vi fått den dagliga dosen av ont i fötterna! :) 
 
 
Utsikten ut mot norra sidan
 
 
Som min pappa säger brofantasten har varit i farten..
 
 
Men som ni ser så är ingen bild är den andra lik. Det är viktigt att få med alla vinklar pappa! 
 
 
Trötta och glada tog vi färjan hem för att vila fötterna. När vi skulle betala fuskade vi oss ut på barnbiljett, åh va nervös jag var.. gillar inte alls att inte följa lagen, läskigt... 
 
 
 
 
 
 

Dagen i bilder

Kategori: Sydney

Efter jobbet möte Micke upp mig och vi gick och spelade basket på taket, stekande värme och en otrolig utsikt. 
 
 
Bollen som fick äran att smaka på lite Micke svett =)
 
 
Basket kanske inte riktigt är min största talang här i livet...
 
 
...men att springa runt och leka fotograf är jätte roligt! 
 
 
Underbar utsikt!
 
 
& så lite galet snygga Michelle-Bilder, när kärleken vilar och tar sig an yrket blogg fotograf. 
 
 
Jag älskar dig så mycket att jag när som helst kan lära dig hur man gör när man skopar glass. PAJAS! <3
 
 
Sanningen bakom ... 
 
 
Efter basketen, blev det a la Michelle omväg (som Micke älskar såååå mycket) till mataffären. För att kunna se och fota så mycket som möjligt. Till exempel en bänk, som vi hade missat om vi inte gått denna väg..
 
 
Jag ser en svincool bro, måste gå närmre för att kunna få en ännu bättre bild!!
 
 
Vart kanske inte så mycket bättre ändå ..
 
 
 Vi vänder? Plötsligt ser Micke en fisk .. 
 
 
Micke smyger sig närmre
 
 
Han kollar åt höger och ser en fiskmarknad, åh stakars små fiskar (tänker Micke)
 
 
Vi är fast, Micke har fått syn på både fiskar och maneter ... 
 
 
Vi kommer aldrig härifrån tänker jag, fortsätter att le och vara världens bästa flickvän.
 
 
Jag inser att vi nu har kommit ännu närmre bron, jag blir jätte glad. Här kan jag ju få svingryma bilder på bron.
 
 
Vi kommer äntligen därfirån, jag med 100 bilder på en bro (?) och Micke med några fler minuters erfarenhet av fisk spannande. Slutet gott, allting gott! =)
 

AustrALIEN

Kategori: Vänner och familj

Mina första dagar i AustrALIEN "Alien; slang för invandrare i Amerika".
Jag är förälskad och nykär i Australien, jag visste att jag skulle gilla landet men fan vad jag har blivit tagen. Att gå runt på gatorna ger mig nostalgitrippar från barndomen, det känns som att vara ett barn i en stor stad där man vill göra allt på en och samma dag. Allt just nu är bara riktigt härligt då solen också har börjat visa sig. Michelle's pappa Grant, sa att vi skulle gå upp i vikt här pga allt gott som finns, tänkte först aahhh nej aldrig bättre karaktär än så har vi, fail. Glassen här är fuckin awesome. Men jag trivs här, folket är väldigt trevliga och positiva.
 
Ska gå och sätta mig vid vattnet, allt känns surealistiskt då man sitter och tittar på maneter som bara simmar runt där ute utan någon anledning, och det känns så jävla konstigt att solen är så varm när det snart är november månad. 
 
Sen så finns det finns en basketplan på ett tak mittemot där vi bor där man har utsikt över hela sydney samtidigt som man lirar. Ska ta med mig kameran idag och ta kort, så jävla nice!
 
På onsdag börjar jag jobba i köket, det är spännande och jag hoppas att det ska bli kul. 
Stället heter Apollo och de har fått pris för Sydneys bästa restaurang 2012, bara att kämpa mike!
 
Men jag saknar min familj, mina systrar, mamma & pappa.
Ni är världens bästa, jag älskar er enormt.
 
Och mina vänner, haha jag saknar er jävlar. Vi delar många minnen, jag älskar er.
 
Vad skulle jag göra utan dig,
du är världens finaste och mina känslor för dig är starkare än någonsin innan.
 Jag älskar dig babe.

Nana and pop

Kategori: Vänner och familj

 
Fick äntligen tag på farfar igår, farmor var inte hemma men hon lär ringa mig om några minuter skulle jag kunna gissa. Jag och min lilla pop pratade om allt och inget. Jag hann komma fram till att Perth är 3 timmar bakom Sydney, vilket jag vart rätt chockad över. Trodde inte att det var så långt. Kom även fram till att min engelska definitivt försämras när jag pratar med engelsktalande personer. Då jag skulle säga mitt telefonnumer (som slutar på tre) kunde jag inte säga något annat än träd. Mina läppar var som förlamande och vill inte ändra uttalet.
 
Om man vill ringa ifrån sin mobil till en fast telefon (som finns i West Australia)  så är riktnumret 08 och sen slår man det vanliga numret. Det tog en kvart för mig att leta upp det på internet .. 
 

Saturday night

Kategori: Sydney

Jag ha aldrig kän mig så sliten som igår, ville till en början inte ens följa med ut. Med med härligt sällskap och glada miner vart jag pepp och kvällen bjöd på mycket skratt och roliga lekar. 
 
 
All the China, chicken and robots are you ready? 
 
 
Alltid lika kul med er innan, skrattade så mycket att magrutorna tittade fram igen. 
 
 
Vi välkommnar Dessire till Australien & till vår lilla a la familia de Aussie. 
 

NIGHT NIGHT

Kategori: Sydney

Jag vet, jag är så sjukt snygg! Mat-tant mössan har alltid varit på "vill ha" listan, ÄNTLIGEN, säger jag bara. Min riktiga första dag på Gelatissimo gick riktigt bra, hanleden värker men det är lugnt. Imorgon kör vi igen. 
 
När jag kom hem bestämde vi oss för att gå och käka på restaurang, det blev kina mat, och vi testade att beställa in mat vi aldrig prövat förut..
 
 
            Ska jag? Ska jag?                                          Öhm?                                            ÅH vad gott! Eller? 
 
 
Nu är jag helt död, fem oväntade jobbdagar har satt sina spår. Godnatt Sverige
 
 

Friday, I'm in love

Kategori: Sydney

Idag var det casual friday på NOOK bar, och eftersom att jag inte var medveten om detta och just idag hade tagit den mest opassande privata tröjan, så fick jag själv gå runt i arbetskläder. TUR att jag känner mig as snygg i den skjortan då! Möjligtviss att ni kommer tycka att jag överdriver men passformen är så bra att jag är kär, hehe. 
 
 
Micke sprang precis ut genom dörren för ett prov jobb och jag ska snart iväg till Gelatissimo and make some icecream for the people. Det har regnat hela dagen så jag har hållt tummarna för en lugn dag på glassbaren, så att jag kan öva upp mina skills, men självklart lagom till att jag ska börja så tittar solen fram. Vädret vill aldrig som jag, oväntat ... 
 
 

Glass proffs?

Kategori: Sydney

Två jobb och en storhandling, nu är jag är äntligen hemma. Vem visste att stå i en glassbar kunde vara så svårt? När en kula ska vara lika stor som ungefär vad jag anser är tre och en till kula ska placeras ovanpå så krävs det tydligen otroliga kunskaper och skills för att lyckas. Jag har stått och övat och övat och övat och det är till och med svårare än att lära sig simma eller cyckla. Det positva med att arbeta här och lära mig detta är att jag förmodligen kan få jobb på andra Gelatissimo i andra städer på östkusten (om vi väljer att jobba mer under resans gång). Jag har även världens snällaste chef så jag ser framemot att jobba med honom imorgon! 
 
 
Fattar ni hur jag ska lyckas få av en till glasskula uppepå denna och allt ska gå fort fort fort?! SVÅRT SOM TUSAN! =)
 
 
Mike började provjobba vid fyra och lär inte vara hemma på ett tag, konstigt hur man så snabbt kan vänja sig vid att alltid ha en viss person vid sin sida, nu har det gått bara 8 timmar och jag saknar ihjäl mig. Jag ska vara en duktig working-wifey och laga middag till my love!
Ha en grym dag everybody <3
 

Glass i stora last

Kategori: Sydney

Idag var ingen bra dag på jobbet, jag kände mig som Askungen. Michelle kom hit, Michelle gör det, MICHELLE!! Om fallet var så att jag inte kunde mitt namn så skulle jag efter denna dag aldrig glömma det. Jag förstår att dem ropar och vill att jag ska göra det ena efter det andra. Problemet är bara att jag vet vad jag ska göra, hur jag ska göra det och när. Min arbetsmoral är otroligt hög, jag lär mig fort och jag står inte stilla en sekund. Jag jobbar jämt och fokuserar på kunderna till 100 %. Ber någon mig skära apelsinerna så vill den andra att jag ska torka ur skåpen samtdigt som den första lackar över att jag inte fortsätter skära apelsinerna. Baristan vill att jag ska hämta kaffe samtidigt som den andra vill att jag ska fixa en smoothie. Mycket ska göras absolut, och jag tycker att det är kul med stress, men det är inte okej när "new girl" (jag) ska göra allt medan de andra står och skämtar med varandra. 
 
Därför (hur trevligt det än är på NOOK ibland och hur snygga kläder jag än har) blev jag överlycklig när jag såg ett sms från Stephan (chef på Gelatissimo) att han ville ha en intervju med mig imorgon och såg framemot att ha mig i sitt team. 
 
Jag känner mig dum riktigt dum, men jag ska be min nuvarande chef om ursäkt och förklara varför jag inte klarar av att jobba hos honom och jag hoppas att han förstår. Förhoppningsviss trivs jag bättre på glassbaren (om jag får det). Australien resan ska trots allt vara någon form av semester så därför vill jag inte ha ett jobb där jag känner mig dåligt behandlad.
 
Skönt att kuinna skriva av sig här! =)
 
 

Vardagen är här

Kategori: Backpacker tips

Vardagen är här, och det kommer inte vara wow upplevelser och nya platser varje dag. Jag trivs på jobbet så än så länge passar det mig bra och för pengarna jag tjänar kan vi göra ännu mer roliga saker för sen. Åtminstonde en månads jobb kommer det att bli för min del (kanske två).
 
Idag när jag slutade så stod Micke utanför och väntade, LYCKA! Sällskap hem och sen lite shopping då Micke var tvungen att köpa svarta grejjer inför sin intervju och jag en filt för att nätterna här är svinkalla, trots att jag ligger bredvid mitt element till pojkvän. Tacka gudarna för K-Mart som är billigare än billigast. En filt, skor, strumpor och en par svarta byxor för 150 kronor! 
 
Så i samband med texten ovan kommer ett backpacker tips ...
 
4. Om du har planerat att jobba i Australien (inom restaurang branchen, där det är lättast att få jobb) så bör du ta med dig ett par svarta skor och ett par svarta byxor. Du kommer att behöva dem!
 

FANTASTIC FOUR

Kategori: Vänner och familj

 
Alina - Min fina älskade lilla (och enda) syster. Jag tänker på dig varje gång jag ser Hello Kitty, varje gång jag ser prinssesor. Jag går på barnavdelningen och kollar kläder till dig, längtar till julafton då jag kan skicka massa fina presenter. Jag vill ha dig nära och jag vill höra dig skratta. Jag vill leka och dansa och jag vill höra din röst när du gång på gång berättar om din nya hello kitty paraply. Jag saknar dig!
 
 
Anton - Jag längtar tills ni flyttar hit och vi kan bada i farmor och farfars pool, se dig göra alla möjliga trix & konster och se dig skratta tills du får ont i magen. Jag vill tävla om vem som kan vara vitast (du vinner) och spela spel i timmar. Tävla i armbrytning och gå och se tecknade filmer på Bio. Du är min underbara, väldigt smarta, roliga bror som utan att du vet om det ständigt lär mig nya saker. Fortsätt säg emot Rikard, du vinner varje gågng =) Jag saknar dig!
 
 
Rikard - Sist men inte minst. Jag saknar dig så att det gör ont. Det känns som att jag har lämnat dig och jag känner mig hemsk. Australien är din och min undanflyckt, vår dröm. Jag saknar att gå med dig på stan och det ända du pratar om är alla "snygga brudar" runt omkring. Du kan alltid få mig att skratta hur jag än mår och jag saknar att vara din skyddsängel även fast jag vet att du kan ta hand om dig själv, Till och med våra ständiga bråk är något som saknas i vardagen. Du är min älskade pain in the F''KING ass, och jag släpper dig aldrig ur mitt liv. 
 
 

BACKPACKER TIPS

Kategori: Backpacker tips

1. Ta med förlängningssladd. Jätte smart om man vill ladda kamera, dator och sin mobil samtidigt
 
2. Gumtree.com.au när du ska söka jobb.
 
Bli inte förvånad när du får läskiga svar som Hi can you give me an massage or do you want to work as an eskort? Skit i dem, vänta, det kommer seriösa svar också! 
 
3. Mjukglass på McDonalds = 30 cent, Mjukglass på glass bar = 5 dollar. 
 

WORK WORK WORK

Kategori: Sydney

I got the job, can I get a woop woop? Han ville att jag skulle jobba mån-fre men det kändes inte så jätte kul så jag förhandlade mig ner till fyra, bra Michelle! :) Min uppgift är att göra smoothies, frukt juicer, packa sallader och ha hand om customer service. Stressigt som tusan, lagom kul, bra tider och dagen sprang förbi. Får se hur länge jag stannar, kul med lite extra pengar.  
 
Jag fick ha skit snygga kläder (för att vara cafe) på mig, här är en bild på vart jag jobbar:
 
 
När jag kom hem tog vi en tur ut på stan för att lämna ut våra CV. Micke var duktig och lämnade till allt och alla. Jag lämnade bara på två glass barer, för det är det ända som jag anser är värt att byta jobb för, MUMS
 
 
Det blev en riktigt lång promenad och benen värker igen, 
 
 
Min båt om några år, när jag har jobbar på Nook i 200 år och sparat vartenda öre ... 
 
 
Jag och världens coolaste bakgrund
 
 
 

NERVÖS TJEJ

Kategori: Sydney

Idag ska vi söka jobb! Jag har redan fått en intervju vid 10.30 på Nook Urban fresh bar, så därför är jag uppe med tuppen. För att göra iodrning mig, hinna bli nervös och sen lugn igen (förhopningsviss). Jag vet inte om de erbjuder full time eller part time, men hoppas på max fyra dagar i veckan!! Wish me good luck
 
 

SUNDAY

Kategori: Sydney

Vi vaknade sent idag och gick som vanligt direkt till gymmet, bröst & triceps stod på schemat. Innan så har jag och Micke tränat på egenhand, men vi har nu bestämt oss för att köra tillsammans. Dels för att pusha varandra och även för att hjälpa till på dem sista så att vi orkar pressa fler rep. För min del blev det ett grymt pass, PT-MIKE gjorde sitt jobb! Vi har även köpt C4 vilket ska vara Australiens populäraste Pre Workout, vi får se imorgon om det var något att hänga i julgrannen.
 
 
Darling Harbour Fiesta är i full gång så idag besökte vi hamnen en snabbis för att spanna in detta event. Först satte vi oss vid vår "hotspot" och kollade på Capoeira vilket tydligen är en afrobrasilansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik. Denna kampsport skapades då slavarna skulle lära varandra att fightas utan att personerna som höll dem fågna skulle märka något. Vi fortsatte mot en stor scen där två söta (10 års åldern) barn stod och dansade salsa.  
 
 

 
 
En tacomiddag plus två stiliga herrar som diskar var mitt och Annas pris efter fredagens tävling, kvällens middag Tacos =)
 
 
En trevlig middag och tusen ideer om vad för grymma företag man kan starta i Australien.
Anton är as taggad, Good luck to you friend! ;)
 
 
 

Fröken ur

Kategori: Sydney

 
  
 
 
Idag har tiden flyttats fram här i Sydney (sommartid) vilket innebär at vi nu befinner oss 9 timmar före er. Ni får gärna meddela oss när ni flyttar tillbaka (vintertid) för då blir det 10 timmars skillnad. Vilket skulle innebära att det blir lättare att prata på Skype, på vardagar, 22.00 kväll (er tid) 08.00 morgon (vår tid). <3
 
 

DAGEN EFTER

Kategori: Sydney

En seg "dagen efter" & en första dag utan något specielt inplanerat. På ett sätt så känns det jätte konstigt, ungefär som att vi enbart ska vara här en vecka till och att varje dag räknas. Samtidigt känns det riktigt skönt och man börjar förstå att det här är vardagen nu (lite lyxigare än hemma men ändå vardag). 
 
 
Vi kom inte ut ur huset förän tre tiden. Påväg mot mataffären tog vi en sväng förbi en inomhus marknad där det fanns allt möjligt roligt. Ville gärna ha ett armband och ett nytt skal till telefonen men höll mig till ett par nya solglasögon (När första lönen sen rullar in då kanske man kan lyxa till det med ett nytt skal, yeey) 
 
 
Harry Potter (female version) med sin pojkvän Clark Kent.
 
 
Marknadens slut ledde oss till frukt himmelen. Ville ha i princip allt. 
 
 
Min kärlek vid kassan med ett tålamod som jag önskar kunde smitta av sig på mig. 
 
Vi ställde oss i fel kö och hamnade vid selfservice kassorna. 15 minuter och några sura miner senare var vi äntligen klara. Hade kunnat stå i den vanliga kön 10 gånger om. Vi är inte bittra .. Absolut inte. En upplevelse för livet och en läxa, ALDRIG mer "gör det själv" kassan. 
 

KINGS KROSS

Kategori: Sydney

Igår besökte vi Kings Kross natte tid för första gången. Mycket riktigt far min, så är det absolut inget ställe där man skulle vilja bo. Bra partaj vare dock och kvällen i sin helhet var grym. Vi började hemma allihopa tillsammans för att sedan skiljas åt för en "girlsnight/guysnight" out. Trevligt! 
 
 
Mannen i mitt liv <3
 
 
 
CHARADER =)
 
 
All the chickens are you reaaady?
 
 
 
Girls VS Guys, Vi bestämde oss för att ha en tävling. Dem som kunde samla flest underlägg på en kväll skulle vinna, VI VANN! Priset är att killarna ska fixa tacokväll och diska åt oss i veckan!  Det mina vänner är en bra Deal! ;)
 

MOLLY

Kategori: Vänner och familj

En fågel viskade i mitt öra att Molly vill se hajar, koalor, spindlar, ormar och sköldpaddor. Vi har sett sådana men bara på Zoo. Här kommer några bilder till dig Molly, hoppas dem duger =)

 
 

 
 
 
 
 
Godnatt <3

DAGEN I SIN HELHET

Kategori: Sydney

 
 
Dagens: Utflykt till Tower Eye, Sydneys högst byggnad.
 
 
När vi åkte uppför Tower Eye idag fick man pröva på 4D cinema. Det var riktigt häftigt, vatten effekter och bubblor, vibrerande golv och ljud samt den vanliga 3D effekten. När det här är färdig utvecklat kommer Bio besök inte att vara sig likt. COOLT!
 
 
Till en början var vi lite besvikna då vi trodde att vi skulle få gå ut på skydeck. Det kostade tydligen lite (MASSOR) extra, så vi valde att stanna inne. 
 
 
Micke blev snabbt på bra humör igen; "Damn girl, nice ass"
 
 
 
 
Hyde park där vi satte oss och åt några minuter senare
 
 
Vi går bokstavligen talat så mycket att fötterna VÄRKER. Micke köper nya sulor till skorna.
 
 
 
LUNCHTIME
 
 
Efter lucnhen la vi oss i parken för att sola (34 grader =D), Micke gnäller om att det sticks och jag gnäller tillbaka om att han är fjantig "Det är bara lite gräs". När vi går därifrån märker vi att han har legat på något som liknar en kaktus. Haha förlåt my love <3 
 
 
Lycka
 
Jag för att jag var med på "teve"
Micke över sin "nya" mobil ... 
 
 
SHOPPING; Jag fick med mig ett jätte fint rött linne hem.
 
 
Påvägen hem gick vi igenom China town, mysigt
 
 
I China Town hittade vi en glassbar där dom gör glassen framför ögonen på dig,
Jag och Micke delade på en kula Sandy beach, Jätte coolt och Jätte gott!
 
Nu blire det utgång, tjejerna för sig och killarna för sig! LATER <3
 

Godmorgon Sverige

Kategori: Sydney

 
Gårkvällen spenderades på en bar, och vi spelade biljard. Det var jätte roligt & jag var mycket bättre än jag trodde!! Wiiie. Det var dock något fel på den vita bollen som (enligt mig och Anna) åkte ner alldeles för många gånger. 
 
 
 
Dagen består av utflykt därför blir det återigen matlådor. Min älskling är så grym i köket och jag känner mig riktigt värdelös när jag står och hackar lite paprika på sidan.
 
See ya later aligator <3
 

30 grader & en till dag på stranden

Kategori: Sydney

Idag var det riktigt varmt ute & en dag på stranden var inplanerad. Normalstora, roliga vågor som vi dök igenom och hoppade över, jag kunde tyvärr inte njuta av vågorna så länge som jag egentligen kanske skulle ha velat då vattnet var SVINKALLT! Micke däremot stannade i lite (eller mycket) längre än mig. 
 
 
 
 
Anton ska slänga i badkrukan Anna i vattnet! (Han lyckades vid ett senare tillfälle, hihi)
 
 
Min kärlek, modellen XD
 
 
Många duktiga surfare ute på vattnet idag, JAG VILL OCKSÅ KUNNA!!
 
 
Autograf på Bondi
 

Bondi Beach

Kategori: Sydney

Idag har varit en lång dag och vi har sett otroligt mycket nya saker! Vi började morgonen med ett träningspass, har blivit lite utav en rutin. Därefter hoppade vi på Hop on - Hop off bussen som tog oss bakvägen till Harbour. Påvägen såg vi en massa små coffe places och butiker där vi vill söka jobb (när jobbsökandet väll börjar på måndag). 
 
Vid Townhall gick vi av och byte till bussen som skulle ta oss till Bondi Beach. 
 
 
Staden från östra sidan

 
 
När vi äntligen såg vattnet ifrån busstaket!
 
 
 
Riktigt nära nu ... 
 
 
Gått av bussen, Almost there!
 
 
 
 
Bara över vägen sen framme!! 
 
 
 
 
Yeey!!
 
 
 
 
 
 
 
I LOVE U <3
 
 
 
När vi skulle åka ifrån Bondi hade Hop on - Hop off biljetten gått ut, vi bestämde oss för att gå tillbaka till Sydney. Våra fötter värker men det var värt det! Allt vi fick se under dessa två timmar påvägen hem & vi sparade oss själva 8 dollar!
 
 
 
 
 
Tänkar bänk :)
 
 
AS STORT TRÄD
 
 
 
 
 
Äntligen framme i Hyde park där det vankades matfestival, Sverige stod för Rekorderling cider. 
 

A piece of Sydney

Kategori: Sydney

Idag blev det först en tur till gymmet på morgonen. Därefter hade vi en massa "To do" saker som skulle fixas, bland annat skulle vi skaffa ett bank konto: Eftersom att vi har delad ekonomi så hade vi sedan innan valt att använda oss utav Commonwealth då man under 21 får öppna bankkonto helt grattis! Smart access är namnet på kontot
 
Stek i Darling Harbour och därefter en tur med Hop on - Hop off bussen, här får ni bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

Kategori: Sydney

           
 
På gymmet 
 
       Dans uppvisning i Darling Harboúr tidigare idag. Även kärleken försökte sig på några moves.
 
Kvällen blev lugn, filmmys med Anna och Anton. Äntligen skulle Micke se Notebook.
Trodde jag .. Micke somnade  under även denna film.
 

WILDLIFE

Kategori: Sydney

 
 
Otroligt snygga VI <3
 
        Idag är det en röd dag här i Australien, vi vet inte varför .. men vi firar med att gå till
Wildlife och titta på coola djur, Koalor och kängrusar. 
                                                                         
         
 
Alla möjliga både fula, läskiga och söta djur
 
 CROCODILE ... & en film som filmades på plats
 
Huvudroll: Krokodil
Regisör: Mike 
 
 

Cinema

Kategori: Sydney

 
Igår efter att vi besökte opera huset tog vi en promenad till biografen. Dumt val då Micke sovit dåligt och jag ingenting alls natten innnan. När man hade visat sin biljett så klev man in i en slags bar/lounge (lyxigt) och biografen var grymt stor och likaså stolarna. Vi såg filmen Looper och den får bra betyg utav mig, Micke sov halva så han har ingen åsikt om filmen :)   
 
Micke vaknar upp: - "fan vad högt ljudet är"
Jag: - "Haha, ja tanken är ju inte riktigt att man ska kunna sova"
 
 
Dem hade till och med en stol för dig Rikard, "I'm mister lonley... I have nobooodyyy!/
Forever alone 
 

Sydney Opera House

Kategori: Sydney

 
Känslan att vara här på riktigt var så cool. Vi såg dem från luften, man har sett dem på vykort, på internet och nu ÄNTLIGEN i verkligheten. Riktigt fina byggnader som stod ut i nattens mörker. Vi ska besöka dem på dagen också men det får bli en annan dag! :)
 Staden från Opera husets vinkel
 
Opera huset!! 
 
Vi har precis lagat matlådor för veckan, nu blire Sydney Wildlife, picknick i Hyde park sen gymmet! See ya later <3
 

SÖNDAGEN

Kategori: Sydney

 
På morgonen skulle jag och Micke gå en promenad mot vattnet, men vi kom inte längre än ca 1 km på bakgatan. Där hittade vi Target och K-mart (affärer med allt billigare än ÖB) där Micke hColes (Grymt stor mataffär med allt möjligt) Som tidigare nämnt frukten och grönsakerna är helt fantastiskt fräscha och det känns som jag är i frukt himmelen, haha. Vi hittade kycklingfärs (som vi letat överallt efter i Sverige, men inte hittat) så det handlade vi med oss eftersom att det var billigare än kyckling fileerna.
 
Påvägen hem gick vi och övade på brittisk och Australiensk dialket, skrattade ihjäl oss och kom fram till att det är jätte svårt! Vi satte vi oss i en park och åt fruktsallad innan vi fortsatte uppför (killerhill) backen.
 
 Vi var i affärerna så sjukt länge att när vi kom hem blev det powernap för mig. 
Vid fem tiden beagav vi oss mot tåget som skulle ta oss till operehouse .. skriver mer om det ikväll! :)