surfersparadise.blogg.se

#På resande fot #ObestämdTid #LeverLivet #NeverTuringBack #ÅngraBaraDetDuAldrigGjorde #CarpeFuckingDiem #FuckOutTheWay #PictureForThePasta #Backpacker #Sydney #RegretNothing #DownUnder #Don'tWorryBeHappy #OneDayAtATime #DreamBig #Livet ÄrFörKortFörAttMåDåligt #LifeWon'tWait #FeelingGoodIsGoodEnough

2013

Kategori: Sydney

 
Klockan är halv fyra här o nu ska vi sova! Dagen har varit helt jävla grym!
 
Gott nytt år!
 

Smarta backpackers

Kategori: Sydney

Den dag har bara varit bra. Eftersom att vi flyttar ut den 2 januari istället för den 7 (som står på kontraktet) så blev vi tvugna att hitta nya ägare till lägenheten då vi annars skulle behöva betala 5 extra dagars hyra. Idag efter mycket letande tackade två personer äntligen ja och skrev kontrakt, därmed sparade vi 275 dollar från egen ficka. 
 
 
Casinot här i Sydney har ett erbjudande att om man bli medlem innan nyår så får man 50 dollar per person att spela för, dock måste man satsta allt på en spelomgång. Torun och Linus kom på den geniala iden att spela roulette och satsa 50 på röd och 50 på svart för att få ut erbjudandet i riktiga marker som man antingen kan växla in till pengar eller spela fler gånger för. Vi spelade upp 20 dollar, förlorade men gick ändå hem då 30 dollar rikare. 
 
 
 
 
 
Jag har även lärt känna en av killarna på grillen bredvid glassbaren och igår gav han mig två stycken biljetter till en nyårs fest i Darling Harbour till mig och Micke. Eftersom att vi redan har planer så kom Micke på den briljanta iden att sälja dessa, tro det eller ej men det fungerade och vi fick 80 dollar för båda. 
 
 
385 dollar rikare / sparade = 2695 kronor. För en backpacker är detta heaven. 
 

I love the way we laugh

Kategori: Sydney

Livet är inte alltid en dans på rosor och senaste dagarna har väll mest bestått av jobb, gym, sökande efter någon till lägenheten, mat och sömn. Igår var båda på ett riktigt skratt humör och jag tror jag höll på att dö av syrebirst ett fler tal gånger. Vi tittade bland annat på annonser på gumtree (motsvarighet till blocket), Vi hittade en lägenhet där en av bilderna visade en barista som gjorde kaffe så vi var ju bara tvugna att dra iväg ett sms.. 
 
 

Sista veckan

Kategori: Allmänt

Nu är det sista jobb veckan och det känns såååå sjukt bra. Idag var det boxing day (röd dag). Dagen efter jul, dagen då rean börjar, dagen då people goes crazy. Som vanligt hade jag en hel del bittra kunder, men idag kunde jag vara lycklig ändå. Inte varje dag man får 38 dollar i timmen med yrket som glass försäljare. 
 
 
Ons 10-16  Tors 10 - 16  Fre 10- 16  Lör 18 - 23.30  Sön 17-23
 
4 dagar kvar till, SEMESTEEEEER! 
 

25

Kategori: Sydney

Den 25 bestod av regn, stängda affärer och ännu mera regn. Vi kollade på julfilm, sov och kollade på ännu mera julfilm. Christmas Carol med Jojnny Depp var riktigt läskig! På kvällen vågade vi oss ut för middag. Ingen lyx kanske men Micke fick i alla fall äta lax, som annars är så otroligt dyrt här. 
 
 

Julafton

Kategori: Sydney

Presenter, yeeeey
 
 
Bäst paketen var dem från Anton och Aliina. Teckningar som visar kärlek så att man smälter och fina bilder som värmer i hjärtat! (Figuren högst upp på Aliinas bild är Micke, för er som inte kunde se det)
 
 
Ris á la malta gjort på keso blandat med vanilj yoghurt. Mmmm..
 
 
'En tradition här i Australien är dessa smälkaramellen eller vad man nu kan kalla dem. Man drar i varsin ände och den som vinner får en krona och presenten som finns inuti. 
 
 
Jul med andra svenskar på Bondi beach
 
 
Ingen julkänsla som i Sverige, men en fin dag & kväll men gamla och nya vänner. 
 
 
 
 
Hoppas att eran jul var riktigt trevlig, att ni åt för mycket mat, att tomten kom med fick fina presenter och att ni umgicks med nära och kära! 
 

GOD JUL

Kategori: Vänner och familj

 

Moonlight Cinema

Kategori: Sydney

Kvällen bjöd på moonlight cinema i Centennial Park tillsammans med Stina och Lars. Filmen som visades var Savages, riktigt dålig film, men hela upplevelsen var ändå svingrym. Månen lös precis över oss, flygande eld djur (?) svävade omkring och det var en skön stämning.
 
Mitt i filmen går en gren av på ett träd precis bakom oss och träffar ett antal personer, ingen skadades. Konstigt dock att grenen lyckades pricka in den ända tiden någon satt under det av alla timmar på dygnet.  
 
 

Mike

Kategori: Sydney

A sunny day in Darling Harbour, with the HO's
 
 

Scary Canary

Kategori: Backpacker tips

Tack som bara den för igår, det var riktigt lyckat! Sjuka minnen, bra musik, mycket dans och ett grymt sällskap! Det snöade även inne på klubben, lycka. Scary Canary är ett ställe som jag defenetivt rekomenderar! 
 

11 340 svenska kronor

Kategori: Backpacker tips

Måste nog göra reklam för Wicked travel här tror jag, höll på att trilla av stolen när jag hörde att allt nedanstående enbart skulle kosta 11 340 kronor/person. Taget tycker jag, nu ska jag bara prata med my love och höra om han också anser att det är ett super duper svingrymt pris. Imorgon bokar vi i såfall!! 
 
 
Greyhound hop-on, hop-off  90 dagars bussbiljett. Sydney - Cairns
 
Kanottur i Noosa 2 nätter och 3 dagar (Tälta vid vattnet, mat inkludeat) Med en grupp av andra backpackers
 
Frazer Island 2 nätter och 3 dagar (Self-drive safari, älskling får köra en lånad jeep) Sammanlagt 30 personer. 
Samt två nätter i Harvey Bay på ett hostel med dem andra som reser, dagen innan och dagen efter kanotturen. 
 
Whitsunday, 2 nätter och 3 dagar (Bo på en båt, fem mål mat/dag inkluderad). Sammanlagt 25 personer på båten. 
 
Skydiving Mission beach
 
Dykning i Cairns (Dagstur, lunch ingår) Med en grupp av andra backpackers
 
Bungyjump i Cains 
 
Waterrefting (heldag) i Cairns 
 
+ Rabatt vouchers för hostel längst med kusten.
+ Drink rabatter på vissa barer 
 
 

Hälsoresan

Kategori: Sydney

Sömnen har varit dålig dem sista dagarna. Somnar sent, vaknar tidigt. Idag bestämde jag mig för att göra någon nytta så när jag vaknade och tog en springtur på 5 km, kondisen blir faktiskt bättre och bättre nu, yeey. 
 
Efter det blev det en promenand på sammanlagt 1 mil tillsammans med Josefin och Veronica i Centennialpark. Väll framme där vi började hittade vi ett  litet hälsocafé så grönt och fint, jag åt ett äpple (otippat) åt fem äpplen igår, o herre. Kommer snart bli ett äpple. 
 
 
 
 
 

21/12 2012

Kategori: Allmänt

Imorgon dör vi, och jag tänkte bara säga att utifall att vi gör de, familj och vänner,
jag älskar er <3 Höhö .. 
 
Ska bli grymt spännande i alla fall att se om något ut över det vanliga händer, det spekuleras ju om att människorna kommer bli as smarta (hoppas) eller att electriciteten kommer försvinna, i så fall är det här sorgligt nog mitt sista blogg inlägg.
 
Tänk om jorden inte går under och så finns det en massa människor som har byggt sådanna där jätte båtar någonstanns (ni vet dem från filmen) och att en massa rika människor som via kontakter faktiskt bokat vip biljetter på dem redan. Skulle vara intressant att veta. 
 
Haha jag googlade saken, tydligen ska berget Rtanj i Serbien klara jordens undergång. Kraften från bergets inre ska uppenbarligen rädda alla i bergets närhet. Dock är alla hotell i närheten fullbokade, typiskt. 
 
Jahapp, nu vet ni hur det kan se ut i mitt huvud när jag diskuterar med mig själv & inte har jag blivit klokare. 
 
 TIME WILL TELL
 

WORK

Kategori: Sydney

Där under IMAX är var jag hänger dag in och dag ut. Skopar glass som att det inte fanns någon morgon dag nu när andra turister (inte bara backpackers) börjat bege sig till Sydney över jul och nyår. Idag har jag haft en riktigt bra dag på jobbet. Vi har skrattat som bara den och vi fick dagen till ära lyssna på radio istället för den italienska skivan som vanligtviss går på repeat. Nu har jag bara fem jobb pass kvar, och trots att jag kommer att sakna många utav mina kollegor så ska det bli riktigt skönt att äntligen få semester!
 
 
 

Det här var ju lite bus (igt)

Kategori: Sydney

Dagen höjdpunkt får bli denna buss. JULSTÄMNNG a la Australia. 
 
 

HAPPY BIRTHDAY DAD

Kategori: Vänner och familj

 
50 år gamal, damn oldie. Jag hoppas att du firas ordentligt! Hade jag varit hemma hade jag köpt en glassskopare, den andra kanske börjar bli trasig(?). Ät mycket tårta och fira rejält. Sista födelsedagen i kylan!! Hurra hurra hurra
 

Blue mountains

Kategori: Backpacker tips

Ganska många mil väster om Sydney finns national parken Blue Mountains. Det var så häftigt, plågsamt, roligt, jobbigt, värt det, underbart att jag måste skriva hela dagen i sin helhet. Varning för super duper mega tråkigt inlägg för den som inte va där. 
 
Alarmen var ställda på 07.00, tåget skulle gå kvart över åtta. Vi gick till townhall, köpte biljetter (16 dollar/person tur och retur) och tog ett tåg mot central station. På central station tog vi oss till Blue mountains lane (plattform 4/5) där tåget mot Katoomba skulle avgå. Inget krångel och smidigt som tusan, jag antar att väktarna är vana vid turister med mycket frågor. Tåget tog exakt två timmar. 
 
När vi kom fram till Katoomba var det inte svårt att fatta vart man skulle. Följ kineserna! Finns det något magnefikt att fota så vet dem exakt vart dem ska. Man följde själva main street i byn (nedförsbacke) cirka 10 minuter senare kom man till en skylt där man kunde välja om man ville gå till echo point / the three sisters eller till katoomba falls. Vi gick mot the three sisters. 
 
 
Vi valde en perfekt dag vädermässigt och utsikten kunde inte ha varit bättre. 
 
 
 
Från denna utsikts plats kunde man se att folk gick på en hängbro borta vid three sisters, och jag var såklart tvungen att hitta dit!! In på turistinfo för att sno med sig en hop-on hop-off buss map som fick agera grattis karta, vilket fungerade utmärkt.
 
 
En familj frågade vänligt mig om jag kunde fota dem, sagt och gjort. På fem sekunder stod jag omringad av tre kineser som också ville fota familjen. Haha dem är fan roliga, allt ska fotas. Man undrar ju om dem har tid att kolla på alla bilder sen (?) Därfefter fick dem fota oss. 
 
 
 
Mot three sisters, Giant stairway (only for strong walkers) visst tänkte vi, traskade på (halade oss neråt). Vi visste inte vad som väntade oss .. 
 
 
Framme
 
 
 
Vi fortsatte neråt
 
 
In i Bushen för en 2.5 kilometers promenad 
 
 
 
Det roligaste är att vi i slutat av dessa 2.5 kilometer förväntar oss en linbana som ska ta oss upp hela vägen.Så när vägen blir till trappor som pekar rakt uppåt, då är det bara att bita ihop och börja gå. Obeskrivligt trötta kommer vi kommer fram till Katoomba falls tar lite kort, vilar och kör på igen. 
 
 
 
När man inte ens har kommit halvägs efter sjuttioelvatusen trappsteg, då jobbar inte benen självmant längre. Viljan tar över, man tittar inte bakåt och man siktar mot toppen. ÄNTLIGEN UPPE!
 
 
 
Skulle rekomendera alla att strunta i turerna man kan köpa för 105 dollar/person. Vi fick gott om motion, och jag känner inte att vi missade något. Vi är nöjda och vi betalade 16 dollar/person. Nu ska vi sova tidigt. Fötterna värker, benen skakar. Otrolig dag med många nya intryck, jag kommer trots rump-ont att somna med ett leende på läpparna. Godnatt
 
Min och Mikes väg
 
 

MOJOSURF

Kategori: Allmänt

Idag vart jag inringd till jobbet. Stephan ringde när vi låg o sov (klockan 11, pinsamt) Vi måste verkligen börja ändra på sovrutinerna här borta, men det är svårt när jag aldrig börjar innan elva och micke aldrig innan tre. Imorgon är vi båda lediga då ska vi på äventyr!  


 
 
Några dollar fattigare. Bokat och klart. Det känns bra nu. Snart drar vi. 
 
 

Linne och shorts förbjudet!

Kategori: Backpacker tips

Igår var en bra dag jag tränade och jobbade. I väntan på Micke tittade jag på Madagaskar 3 som enligt mig var skit bra (älskar tecknade filmer)
När Micke kom hem vid halv 1 blev det en sen utgång/barhäng bara vi, roligt! 
 
 
Micke vart neckad på fem ställen när han hade linne, tur att vi bor nära. Hem och byta. Så glöm inte det: Inget linne eller shorts! 
 
 

Det spelar ingen roll

Kategori: Sydney

Nu ska jag svälja mina bekymmer tillsammans med goonet jag ska dricka.
 
 
Nu ska jag möta upp Jossan, Marie och Marie, 
 

13 december

Kategori: Sydney

Idag ville jag verkligen gå på Lucia tåget. Micke & alla som jag har lärt känna här nere antingen jobbade eller var upptagna med annat, innebärande att jag skulle bli tvungen att gå själv. När jag gick dit var jag så nervös (tänk om ingen vill prata med mig?) att jag ringde farmor för pepp talk. Väll framme ser jag en kö, socialt okompetenta jag försöker snabbt komma på något jag kan säga för att få igång ett samtal.
 
Löjligt tänker jag nu i efterhand då jag väll i kön på en gång börjar snacka med två lagom sköna dudes om allt och inget. Fattar inte varför jag är så otroligt rädd för människor, dem ska ju inte att bli mina nya bästa vänner och vi kommer förmodligen inte att ses fler gånger, så jag har inget att förlora. Från och med nu ska jag vara mer social!
 
Lucia tåget var bra och när prästen bad oss sjunga med tog mina nyfunna homies stämma och sjöng högt och tydligt, jag också typ (mimade) dels för att jag inte kan en enda text samt att jag verkligen inte kan sjunga. 
 
GLAD LUCIA
 
 
 
Nu ska jag möta the love of my life på gymmet. Idag står ben på schemat .. KUL, JÄTTE KUL!
 

LUCIA

Kategori: Sydney

& dagen till ära vågar sig solen ut! Jag och Micke skulle omöjligen hinna till beachen då han började klockan tre så därför blev Darling Harbours gräsplätt perfekt då man kan svalka sig i fontänen. 
 
 
 
 
Resten av dagen har jag hunnit med att ligga på balkongen och läsa bok, jogga 6 kilometer och shoppa lite kläder. Klarar inte av att gå runt i samma kläder längre, känner mig verkligen ful. Jag köpte rosa shorts och linnen. Välkommen till min mini garderob..
 
 

12 - 12 - 12

Kategori: Sydney

Min dag har inneburit jobb och ett allra sista jobbpass med Jerry som drar till USA i några månader. Tråkigt då Jerry är min favorit arbetskollega, dels för att han fattar min humor och dels för att han älskar allt som har med Sverige och göra. Sen kan jag även passa på att berätta att jag tvingades smaka Green Tea glassen och jag säger bara vad ni än någnsin gör, smaka aldrig Green Tea glassen. ALDRIG!
 
 
Senaste nytt från gymmet: Efter work köttade vi rygg och jag tog äntligen 50 kilo i latsdrag bakom huvudet, Halleluja! Finally! Äntligen! Klenis! Woooop! 
 
Påkvällen vart det några glas vin (goon) med trevliga brudar hemma hos Veronica. På grund av att en irländsk och en dansk tjej var med blev det engelska tal hela kvällen. Kan ju vara bra nu när vi ändå är i Australien..
 
Tidigt hemgång vart det för mig (trött) Så nu sitter jag här med mitt äpple med kanel och ska titta på 12 avsnittet av julkalendern. Det börjar ju bli spännande, vem är denna greve som lever i skelettet liksom? 
 
 
Vad har ni gjort den 12/12/12 ? 
 

Jag säger som Josefin

Kategori: Sydney

Ni kanske tror att det är fint väder här varje dag, att vi kan ligga på beachen och sola. Bada i havet och spela volleyboll på stranden. Sydneys väder levererar INTE, och idag var det blåsigt, regn och kallt igen. Borde kanske inte klaga men det känns inte riktigt som semester om man säger så. Därför blev jag super pepp  idag när bokade vi Hostel för tiden vi kommer att stanna i Byron Bay, tanken är att imorgon även boka en natt i Port Macquarie samt 4 dagars surfcamp i Spot X. Längtar!
 
Vid åtta möte vi upp Stina och Lars för att spela bowling. Det skulle vara billigare (då det är cheap tuesday)  men så var det inte och bowlingen var till och med löjligt dyr. Vi stannade dock kvar på baren där man kunde spela biljard grattis. Stina och Jag vann mot Lars och Micke för att Micke satte den svarta. ÄNTLIGEN VINST.
 
 
 

22 dagar kvar

Kategori: Sydney

Igår blev det biljard några omgångar. Som vanligt så lyckas jag alltid ha en boll kvar och varenda gång råkar jag skjuta ner den vita så att Micke får det super lätt att sätta den svarta, likadant vajre omgång..
 
 
Förövrigt så är jag riktigt less på skit vädret här i Sydney och längtar mer än någonsin till den 2 januari när vi åker härifrån. 
 
 

Girls Girls Girls

Kategori: Sydney

Idag när Micke var på work, så träffade jag Veronica, Elin och Josefin. Tanken var en så billig dag som möjligt, därav blev det ett besök på Art gallary NSW. Inte så jätte intressant men GRATTIS. Efter det gick vi igenom Botanic Garden för att sätta oss på ett mysigt litet cafe i närheten. 
 
 
Två små sötsugna papegojjor bestämde sig för att stjäla socker, SMART!
 
 
 

Inte mycket roligare än såhär

Kategori: Sydney

Japp, jag är ledig och vad händer? Väder gudarna vill straffa mig och ger oss storm.
 
 
 
Sopptunnor och skyltar ramlar och träden är påväg att gå av. Det är bara början, bara 12 dagar kvar tills jorden går under ;) 
 
 
Från det ena till det andra. Fiskmåsar är det värsta jag vet. Dem är hetsiga, äckliga och grymt på. Dessutom sket en fiskmås på mig förra lördagen, usch. Självklart är Mickes mål för dagen att få så många fiskmåsar efter sig som möjligt, han lyckades.
 
 
Vi passade även på att smita in en snabbis på en bar för att titta på någon svensk Alexander Gustavsson när han spöade skiten ur en Mauricio "shogun" Rua. Himla sport intresserad man har gått och blivit här nere då, typ.. Bra där Alex(?!) Nej men det var roligt att se, tur att det ser mildare ut på teve än i verkligheten, hade nog inte vågat kolla på the real deal. 
 
 
Glad andra advent allesammans, nu blire Julkalender i hopp om julstämning. 
 

Svenskar i Sydney

Kategori: Backpacker tips

Igår mötes massa Svenskar upp för BBQ på Bondi. Jag fick jobba och var jätte avundsjuk och grinig för det, men sånt är livet. Micke drog dit ändå, träffa massa skönt folk och hade det skit trevligt. Svenskar i Sydney är en riktigt grym grupp där svenskar kan mötas genom olika event och alla är verkligen hjälpsamma om man har något man undrar över. 
 
 

Hyde Park

Kategori: Sydney

Igår kväll gick vi till Hyde park för o umgås med några andra härliga svenskar. I parken brukar folk tydligen mata Possums (nattetid) och cirka fem minuter efter att vi satt oss så började flera stycken att visa sig. Possums lyckas på ett sjukt sätt vara både söta och äckliga samtidigt. Dem ser ut som en blandning mellan fladdermus, gris, råtta och katt. Trevlig kväll, tidig hemgång. Idag väntas nio timmars jobb. Älskling ska till Bondi på BBQ, hoppas på många bilder! =)
 
 
 
 
 

PIZZA

Kategori: Hälsa och Träning

Idag blev det hemmagjord Pizza till lunch, med inspiration ifrån en utav fitnessgurus bloggare. Light tortilla, light ost, extra lean köttfärs och så lite light ice tea på det. Idag missbrukade vi  kanske light produkterna lite överdrivet. Till mitt försvar så måste jag överdriva när man jobbar i glassbar och sen "smakar" lite för mycket av båda nya och gamla smaker. Har jag världens bästa eller världens sämsta jobb? 
 
 

Kvällssol i Harbour

Kategori: Sydney

 
 
 

Lovely day

Kategori: Sydney

Varje morgon när man vaknar har det blivit en vana att man snabb kollar läget på Instagram medan man ligger och drar sig. Tiden vi sover är ni ju mest aktiva och det är väldigt roligt att följa vad som händer. Imorse när jag vaknade var det rekord! Bilder på snön, vinter jackor, ljus mer snö och ännu mera snö. Jag fryser lätt och på grund av det så hatar jag snön, men att få njuta av snön genom bilder och slippa frysa var mysigt. Julkänslan kom hit i någon minut. 
 
 
Efter min jogging tur med Josefin imorse så möte jag upp henne och Elin (efter en snabb dusch) för en kaffe på Oxfordstreet. Beställer en large Long black och dricker upp den. Sen PANIK. Så nu har jag kommit fram till att man alltid ska kolla om fiket har en toalett innan man bestämmer sig för att dricka kaffe där. Ny regel tjejer (?)
 
Sommar, sol och frisbee i Hyde Park. Så spenderade jag och Mike eftermidsagen ihop. Jag vann på GRIS, såklart. Jag vinner ju alltid när vi tävlar..
 
 
 
 
 
 
 
 

Run for your life

Kategori: Hälsa och Träning

Å så vare det här med och börja springa, Anledningen till att jag börjat kämpa med cardion beror på att tiden vi kommer resa runt så kommer inte vårat gym att vara tillgängligt på alla ställen, jogging samt mig egen kroppsvikt ska därför hjälpa mig att hålla formen. Sedan min mil i fredags har jag samlat på mig ett antal kilometer. Denna vecka har jag avverkat fler km än vad jag gjort sammanlagt sen i sommras skulle jag tro, och faaaan vad det är jobbig. Min kondition är usel! Att lyfta tunga vikter känns som en enkel match nu när jag jämför med smärtan som uppstår när jag pushar min kropp att springa lite lite längre. Idag tog jag mig an uttmaningen att springa tillsammans med Josefin, här snackar vi super cardio woman. Jag är otroligt ovan vid att springa ute, uppförsbackar existerar inte på mitt kära löpband. Jag orkarde inte hela 7 kilometers rundan och tog två små gå pauser. Jag ser det dock inte som ett misslyckande jag ser det mer som en anledning att kämpa hårdare nästa gång! 
 
Fredag: 1 MIL 
Lördag: - 
Söndag: 5 kilometer
Måndag: 1,5 kilometer (uppvärmning)
Tisdag: 5 kilometer
Onsdag: - 
Torsdag:  5 kilometer
 
 

Watsos Bay

Kategori: Sydney

Idag drog vi till Watsons Bay för att bada vid Camp Cove. Lång bussfärd, galen buss chaufför men mycket nytt att se påvägen. Stranden var en väldigt liten och svårhittad strand, tack google maps ännu en gång! Jag slog rekord på tid som spenderades i vattnet trots att det var en väldigt blåsig och lite kallare dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUPERWOMAN

Kategori: Hälsa och Träning

Fokuserad till tusen, ett samarbete mellan det mentala och fysiska väntas. Det är tredje set, hantlarna på 40kg vilar på vardera ben. Hundradelarna innan sveper det in ett lugn, jag och min kropp är redo. Tar ett sista andetag, kastar mig bakåt, bänken tar emot min kroppstyngd. Minsta lilla muskel i bröstet är nu spänt, adrenalinet pumpar likt ett vulkanutbrott, hantlarna som tillsammans har en vikt på 80kg ska flaggas upp. Smärta breder sig från det ena bröstet till det andra, mjölksyra i triceps sätter fart. Michelle pushar mig, all muskulatur hjälps samman och rörelsen upprepas ett x antal gånger. Done, nytt rekord.
 
 
För ca 2 månader skaffade vi gymkort här i Australien, då körde Michelle (om jag minns rätt?) bröst ca 10kg i hantelpress. Återigen, det var för 8 veckor sen. Nu kör den här damen 20kg bröst i vardera hantel, jag vet inte om det är en ren gröt hon käkar till frukost på morgonen, eller om det är popeyes super spenat hon käkar? De reslutaten är jävligt grymma på så kort tid med tanke på omställningarna osv, hur gör du kvinna!
 
Fan vågar nästan inte erkänna det men hon är mig hack i häl i de flesta muskelgrupperna, inte ofta man ser en tjej som tar mer i vikt än genomsnittet av killar på ett gym. Du har gener av stål, en personlighet av solsken, en vilja av sten och ett hjärta av guld. Du är min superwoman. 
 

ÄLSKAR DIG PAPPUT

Kategori: Vänner och familj

Såklart att den här lägenheten vi bor i nu ska ha en sån här te mugg, bara så att jag ska sakna min lilla papput lite extra. Dina väldigt tråkiga skämt, ditt leende som gör att jag inte kan vara arg på dig när jag vill vara arg på dig, ditt sätt att låtsas lyssna när jag pratar men då du egentligen inte förstår ett skit av vad jag säger, ditt sätt att fråga mig varje vecka "men ser du inte att jag har gått ner lite i vikt?", dina otroligt dryga sms, och ditt väldigt roliga sätt att svära åt snön och säga hur mycket du hatar Sverige när bilen inte kommer upp för backen. Jag är dock fortfarande lite arg över att jag inte fick någon 20 års present, men jag kan förlåta dig om jag får en svingrym julklapp istället ;) I LOVE YOU DAD
 
 

Del Piero is Sydney number 10

Kategori: Sydney

Första advent och istället för julbak, mysiga ljus och dylikt så blev det en fotbollsmatch dagen till ära. Detta var min allra första fotbolls match (min familj är mer hockey människor) någonsin, och jag älskade det! Man märkte ganska tydligt att fotboll inte alls är lika populärt i Australien som i andra länder, men det var riktigt roligt ändå.  Sydney - Melbourne spelade, resultatet blev 0-0 men Sydney hade övertaget under hela matchen. 
 
 
Tidspessimisten Michelle Frey Weston vill gärna vara ute i god tid .. 
 
 
Vi var åtminstonde inte först .. 
 
 
En av Australiens spelare hete Ali Abbaba, vilket vi tyckte var JÄTTE roligt. Haha
 
 
Vi satt framför några serbisk talande i publiken och jag blev pinsamt glad när jag förstod vad dobro betyder =)
 
 
Del Piero som tydligen börjat spela för Sydney för att hjälpa fotbollen att komma igång här i Down Under var skulle jag säga bäst på planen trots sina 37 fyllda. Trots att min vetskap om Del Pieros existens skedde först idag, så måste man ju ändå skryta att man har varit ganska nära. FOTO; CHECK! 
 
 
Han visade både passion och hjärta för spel och det märktes vid varje sekvens, då han uttryckte sig långt ifrån blygsamt mot sina medspelare (Italienska tempramentet) / MIKE
 
 

Glad första advent

Kategori: Sydney

Första december igår, 36 grader och kvavt som tusan. På jobbet svettades jag ihjäl då glassdisken sprutar ut  värme för att glassen ska hållas kall. Chefen på grillen lät mig äta lunch i deras kyl för att jag höll på att dö, nytt favorit lunchställe! I Darling harbour har man dekorerat med flera stycken sånna här uppblåsta tomtar, julgran, belysning och tomte ansikten på alla lampor. Julkänsla? Icke. Saknar det inte än, men det kanske kommer.