surfersparadise.blogg.se

#På resande fot #ObestämdTid #LeverLivet #NeverTuringBack #ÅngraBaraDetDuAldrigGjorde #CarpeFuckingDiem #FuckOutTheWay #PictureForThePasta #Backpacker #Sydney #RegretNothing #DownUnder #Don'tWorryBeHappy #OneDayAtATime #DreamBig #Livet ÄrFörKortFörAttMåDåligt #LifeWon'tWait #FeelingGoodIsGoodEnough

2 månader och en dag..

Kategori: Hälsa och Träning

 
..tog det för mig att klara milen första gången i Australien. STORT! Jag vet, många av er kanske springer milen varje dag och till och med på mindre än 50 minuter. Jag har faktiskt inte ens varit i närheten av milen sen jag satte min fot i Australien och sedan jag började styrketräna har cadion tappats tyvärr och konditionen är körd i botten. Min vilja har jag alltid kunnat lita på förut, VILJA VART ÄR DU? Jag tänkte till och med ge upp på 9.5 km 57 minuter idag (GALET) .. Nu har jag i alla fall gjort det och jag är svinpepp på att börja springa mer, förhoppningsviss, kanske är det bara endorfinerna som sitter och pratar just nu. Men jag ska ge det ett försök i alla fall. WISH ME GOOD LUCK
 

Upptäcka Sydney

Kategori: Sydney

Gårkvällen med Josefin och Veronica var oerhört trevlig, och ett glas vin slank ner ändå. Nästa gång följer jag med dem ut, garanterat! När jag la upp min "vän-annons" på Svenskar i Sydney hade jag inga förväntningar och jag trodde väll ungefär att det skulle bli "Hej vi tar en kaffe, kallpratar och sen ses vi aldrig mer på grund av stelheten som uppstod första gången", men jag trivs med dessa tjejer och hänger gärna med dem massor av flera gånger! 
 
För att komma hem till Josefin igår var jag tvugen att gå längst med oxfordstreet. Har väll gått där kanske max tre gånger sedan vi kom hit, och jag kom o tänka på varför man (jag) inte utforskar mer. Vi har ju sett dem största delarna av Sydney och vi bor skulle jag nog säga på det bästa stället man kan bo, så jag klagar absolut inte. Men när jag gick på Oxfordstreet fick jag en känsla av söder, mer avslappnat folk, skönare klädstilar, annorlunda affärer och annorlunda vardagen. När jag lämnar Sydney vill jag känna mig klar, jag vill inte tänka på att det fanns mer jag ville se eller att chansen finns att jag missat något finns. Fem veckor kvar i Sydney .. Times flies
 
Här har vi Darlinghurst/Oxfordstreet
 
 

Tourist

Kategori: Sydney

Efter att min älskade gick till jobbet vid tre fastnade jag framför datorn och uppdaterade min "saker jag måste göra innan jag lämnar Sydney" lista. Tiden springer iväg när man drömmer sig bort. Jag bestämde mig för att turista lite i närheten och gick till Queen Victoria Building. Kan ju vara lite coolt att ha gått omkring där tyckte jag. 
 
Queen Victoria building som ligger mitt i Sydney och utnämndes tydligen till världens vackraste shoppingcentrum på 90 talet. Den byggdes år 1898 och andvändes då som Sydneys jordbruks-marknad. Efter en renovering på ca $75 miljoner öppnades den som shoppingcentrum 1986. 
 
 
 
Sen när jag gick där på gatorna kände jag mig sjukt liten i en sjukt stor stad. Var tvungen att fånga känslan på bild, och denna säger mer än tusen ord. 
 
 
Väll hemma blev det Michelle a la ceacar igen. Så blir när man är bortskämd med pojkvän som både kan laga mat och dessutom är grym på det. Mina sallader är dock FETT goda, med fett mycket fett (nötter) MUMS!
 
 
Nu måste jag skynda mig, ska springa iväg till Darlinghurst och hänga med Josefin och hennes vän, förhoppningviss kommer Jonna också (?). Dem ska förkröka, jag ska väll titta på (?) Ingen utgång för mig. Hoppas att ni har det svinbra där hemma allihopa! SAKNAR!! <3
 

CHINA

Kategori: Sydney

Idag efter gymmet bar det av mot en kina(mat)buffe precis där vi bor. Det var gott men det var otroligt annorlunda från kina maten man är van vid där hemma i Sverige (kyckling, casewnötter, wok och friterat) Här var det mer the real deal, lite små läskigt att pröva nya saker (som dessutom ser ut som inälvor). Inte riktigt min grej, men jag gjorde nog rätt bra ifrån mig. 
 
Jag har inte lärt mig äta med kinapinnar än. Istället får jag använda skeden dem har till soppan (nudlar med sked är en sport kan jag tala om) kniv och gaffel kan jag ju glömma. Jag skyller på min traumatiska upplevelse när jag som sjuåring hade en tandlös och min far bestämmer sig för att den ska vi rycka ut, MED KINAPINNAR (?) Tack pappa för att jag för resten av mitt liv kommer att vara rädd för två pinnar.. 
 
Sen tycker jag det är otroligt konstigt egentligen att kineserna kan äta den här typen av mat varje dag, i Sverige äter man så varierad kost med grytor, soppa, pasta, lax, pannbiff, wok, italienskt med mera. I vår nya lägenhet så bor vi ju med fyra kineser och varje dag, alltså VARJE DAG äter dem exakt samma mat.  "Wonder what's for dinner tonight? Chicken curry wok, NO KIDDING? Didn't se that one coming.. Vet man vad man gillar så .. varför göra det komplicerat liksom?
 
 

Forever

Kategori: Sydney

Micael Lazarevic <3 Du är nog den mest oromantiska pojkvännen i hela universum, men när du gör såna här oväntade gester, så betyder dem verkligen ännu mer. Det handlar inte om själva blomman, och egentligen inte själva texten. Det betyder att du har tänkt på mig när jag inte är i din närhet och även om du inte kommer att få se lyckan i mina ögon när jag kom hem, så har du ansträngt dig för att göra mig ännu lyckligare. 
 
 
Vårat förhållande är inte perfekt, vi har våra brister och stunder då vi inte alls är överens. Min kärlek för dig övervinner allt det. För när jag är med dig så känner jag mig trygg, när jag inte är med dig saknas någonting. Jag skulle inte för allt i världen byta ut det vi har. Sättet vi skrattar tillsammans varje dag, känslan där jag med dig kan vara mig själv till 100 %. Du får mig att kämpa, pusha mig själv, du får mig att vilja vara bäst.. Du får mig att lyfta så jääävla mycket tyngre på gymmet. Jag älskar dig <3 Yeeeaaaaaaaaaaaaaaa
 
 

IMAX

Kategori: Sydney

På kvällen idag hade vi bokat in Skyfall på IMAX. Storleken på skärmen var obeskrivbar och trots att vi satt längst bak var vi otroligt nära skärmen och därför skapades en känsla av att man befann sig i filmen. Häftig upplevelse
 
                    
 
 
 
 

Hyvää Syntymäpäivää

Kategori: Vänner och familj

Tiden går skrämmande fort och jag kommer ihåg tiden då du sprang omkring med guldiga långa lockar och blöja som om det vore igår. Jag ville så gärna vara barnvakt åt dig kommer jag ihåg, och när Katariina äntligen gav sitt godkännande var jag så otroligt nöjd. Vi spelade kubb, vi spelade fotboll. Du sprang omrking precis som Aliina gör nu och sparkade på bollen åt alla möjliga håll. Jag satt ute med dig och byggde snögrottor, drog dig upp och ner för baken i pulkan och var med när du lärde dig cykla. Du kanske inte kommer ihåg det här, men jag gör <3 Nu har du växt upp och storasystern är inte största idolen längre direkt. När jag frågar hur det går i skolan så är ditt svar ett kort "bra". Det finns viktigare saker i ditt liv, jag förstår det, Mycket nytt, mycket att uppleva och lära. Jag vill dock att du ska veta att du är en av dem viktigaste i mitt liv. Jag älskar dig och kommer att ställa upp hur som helst och när som helst. Jag hoppas att din dag har varit och kommer fortsätta att vara hur bra som helst. Jag hoppas att du får många presenter och en svingod tårta. Grattis min lilla fina, mycket älskade bror på din dag! Jag saknar dig
 
 

En dag i Botanic Garden

Kategori: Sydney

 
 
 
 
 

Manly

Kategori: Sydney

Idag vare upp och hoppa tidigt då Manly beach stod på dagenns schema. Klockan 11 skulle färjan gå från Circual Quay. 
 
 
28 dollar och 30 minuter senare var vi framme i Manly. 
 
 
För en gångs skull var det Michelle kan bada varmt i vattnet, ÄNTLIGEN. Vi tröttnade dock rätt snabbt på solen och gick och åt sushi, mumms JÄTTEGOTT, eller inte.. Usch & fy 
 
 
När vi kom tillbaka och skulle möta upp Torun, Linus och Julius igen så stod det en liten mini Justin Bieber och sjöng egen skrivna låtar. Jätte sööööt! Korkad som jag är står jag i mina tankar och beundrar vilket bra engelska uttal killen har.. 
 
 
Färjan hem
 
 
Den som inte vill se mina bröst BLUNDA!
Jag och Micke som tror att vi har superförsvarskrafter mot solen får ikväll ångra oss rejält. Att duscha gjorde riktigt ont, handuuken efter sved och natten kommer garanterat medföra PAIN. Nej jag har inte köpt en vit BH, jag  har bara försökt att komma in i julstämningen genom att bli röd. 
 
 
 
Väll hemma blev det Michelle a la caecar. Isbergs sallad, valnötter, gurka och kykling skivor. Här snackar vi god mat, sushi kan slänga sig i väggen. 
 
 

Filmkväll på gymmet

Kategori: Sydney

Både en del av Nemo, Harry Potter och Get smart hann jag se
 
 

Fredag igen, tiden går fort.

Kategori: Sydney

Har inte bloggat på flera dagar, vad händer (?) Gym och jobb är vad våra dagar består av främst men igår var jag ledig och Micke fick reda på sent att han också var ledig. Upptäcksfärs i vårt nya hood, keps provning, en fika hanns med. Filmkväll fick avsluta då båda jobbar idag. På grund av segt internet igår ville filmen vi valde inte ladda, så istället såg vi Stardust som vi hade på datorn. Skit film, verkligen, kolla aldrig på den =)
 
 
Fika på Gloaria Jean, cafét där dem skriver ut kcal på allt. Man blir ju liksom inte aspepp på en muffins när det står att den innehåller halva ditt dagsintag.. Dålig affärsidé eller?
 
 
Inne på Galaxy world. Vi skulle gå in och kolla efter en toa då jag höll på att pinka ner mig själv. Istället ser vi hur en man som spelar går ifrån sin automat utan att se att en massa låtsas pengar ramlar ut. Vi tar tillfället i akt och spelar lite själva (A lá broke backpacker style). Vi vann ingenting dock, karma kanske .. 
 
 
Paddy´s market
 
 
Min allra första keps efter min (identitetskris,jag försöker hitta mig själv hip-hop stil) 
 

Nu blire gymmet, rygg och baksida axlar. Wooop!
 

Gym och 10 timmars jobb

Kategori: Sydney

Dagen har inte bjudit på något utöver det vanliga, och jag har blivit ännu mer irriterad på vissa (läs många) kineser. Vill verkligen inte vara elak (jag är faktiskt också 1/8 dels kines) men det kryllar av dem här, dem bor här, jobbar här, studerar här. Ändå kan dem inte säga "Hi, one vanilla flavour in a cone" HUR SVÅRT (?) Det var det första jag lärde mig på alla språk i skolan..  Idag hade jag en mini fight med en jätte söt liten kvinna. Hon kommer fram och försöker säga: "Hi, how are you doing?" Hon sa: "Hi, donut" Jag svara: "No sorry we dont have any donuts here" Då blir hon grinig som fan & jag också såklart för hon har ingen anledning att vara grinig på mig. Det krävs tålamod för att arbeta i glassbar mina vänner, tålamod.. Tur att man har en blogg man kan avreagera sig på. 
 
 

Breaking dawn

Kategori: Sydney

Nyss hemkommen från bion & jag tyckte att filmen var svinbra. Har stört mig som bara den på Kristen Stewart i de tidigare filmer, då hon spelar så envis, bitter och grinig. I den här filmen var hon lite skönare, stjärna i kanten från min sida. 
 
 
 

Tuesday

Kategori: Sydney

Efter gymmet drog vi ner till swimmingpoolen i byggnaden för o simma. Är det bara jag eller får alla sjukt ont i ryggen av att simma? Antingen har jag inga ryggmuskler eller så simmar jag helt fel för jag orkar inte många längder.. 
 
 
Även lite bastu och jakutsibad varte, så nu är vi helt utmattade. Ikväll blir det bio med gänget (sista Twiligt filmen) Så nu ska vi vila, och förhoppningsviss kan Micke hålla sig vaken under bion denna gång .. 
 
 

I love you

Kategori: Vänner och familj

 

Magic pancakes

Kategori: Sydney

Micke sov djupt imorse så jag bestämde mig för att fixa överasknings frukost. Protein pannkaka toppat med blåbär blev det, suuuper gott! Hemma baserar jag alltid proteinpannkakorna på proteinpulver men idag prövad jag en ny variant utan. 
 
Recept
 
35 gram havregryn
3 äggvitor (ca 100 gram)
1/2 banan 
40 gram mini keso
 
Blanda, stek, häll på varma blåbär, servera, ät. Mmmmm..
 
 
Därefter var vi redo för GYM och jag satte personbästa på hantelpress, woooooop. 
 

Sunday

Kategori: Sydney

Ingen Botanic Garden idag då vädret inte var med mig, ovanligt (?) Vi kunde även sova ut i en skön säng för en gångs skull, så en redig sovmorgon var vad denna söndag morgon bjöd på. Micke fick bege sig mot jobbet några timmar tidigare. Min dag har varit något mer hemmafru-aktig än igår då jag har handlat mat, lagat mat, tagit en kaffe och promenad på stan med min nyfunna vän Rebecka, shoppat lite kläder och även städat hela köket. Man vet aldrig hur noga dem som bott här tidigare varit med hygienen så man kan väll säga att det var en room makeover, Varsegod kära roomies! 
 
På promenad genom China Town 
 
 
Kaffe på Starbucks. Dem är verkligen redo för jul här med sin fina dekoration och pepparkaks latte.
 
 
Gick in på vad jag trodde var två stycken (hundra gånger sämre kvalite än Gina Tricot) affärer. Kom ut riktigt nöjd med tre nya basplagg till garderoben, tänk så fel man kan ha.  
 
 

Girls Girls Girls

Kategori: Sydney

Hemma efter en väldigt mysig tjejkväll. Fyrverkerier (som var bättre än någonsin, sjukt vad pengar dem måste lägga ner på showen) vindruvor, trevligt sällskap, härlig stämning i Darling Harbour och nära hem. Tack Jossan, Hanna och Elin! Just nu sitter jag på rummet nu och väntar på att kärleken ska komma hem, fönstret är öppet och från gatorna hör man liv och glädje. Jag vet att jag har nämt det förut, men jag älskar verkligen att bo centralt, ljudet av människor gör mig glad på ett sätt som jag verkligen inte kan beskriva. 
 

 
 

Botanic Garden

Kategori: Sydney

Mannen är och drar in pengarna, jag är inte hemma och städar (?) Vädergudarna måste ha hört mig igår för idag var det fint väder. Jag har sysselsatt mig med att gå till vad jag tror måste vara världens vackraste park, Botanic Garden. Filten, musiken, boken fick bli mina bästa vänner idag. Imorgon däremot hoppas jag på fint väder för då ska jag dra med mig kärleken på picknick. 
 
 
Jag svävade på moln, allt var så fint. 
 
 
Nu måste jag kila, ska dricka kaffe och äta vindruvor (bra blandning?) med Josefin och Hanna.
 
Later
 

Vi trivs som fisken i vattnet

Kategori: Sydney

Aldrig igen. Farväl den mest osköna säng vi någonsin sovit i, tror till och med att våningssängarna på hostel kommer att vara bättre.
 
 
On our way
 
 
Hej nya (ser exakt likadann ut, men jätte skööööna) säng. Vi kommer trivas bra ihop. 
 
 
Välkommen till mitt liv balkongen med utsikt från 13 våningen mitt i Sydney. Igår var jag lite bitter men det är över nu och idag älskar jag livet igen. 
 

 
Home sweet home
 
 
Älskar till och med köket och det finns en smoothie mixer, yeah buddy! Tänk va så lite kan göra så mycket. Home is where I hang my hat liksom, så det gäller ju att man trivs. 
 
                
 

Jag är inte bitter, eller (?)

Kategori: Sydney

Jag vet inte vad vädergudarna hade i baktanke när dem bestämde att det skulle regna HELA veckan. Jag har fått nog, jag vill dra till beachen, jag vill sola, jag vill till och med få ont i huvudet och bli irriterad för att det är för varmt. Micke jobbar, Elin frågar om jag vill följa med ut. Nej. Torun erbjuder filmkväll. Nej. Jag vill ju, egentligen. Men regnet gör mig deppig och kroppen känns seg. Jag måste ändå packa hela väskan och städa ur rummet för flytten imorgon, det får bli min sysselsättning. Nu ska jag sluta deppa och vara glad för det lilla, fick prata med min älskade syster nyss och det betyder allt. Mitt lilla hjärta <3
 
 

A present with love

Kategori: Sydney

Jag har världens bästa farmor. De totala gånger jag och min farmor har träffats kan jag fortfarande räkna på mina två händer, och för mig har innebörden familj kanske inte samma betydelse som för majoriteten av er andra. Jag och min farmor känner inte varandra, vi vet egentligen väldigt lite om varandra. Men själva poängen och det jag vill komma fram till är att hon verkligen försöker. Trots de 13447.68 km som i vanliga fall skiljer oss åt, så har hon alltid gjort sitt bästa. Idag gick jag till posten och hämtade en försenad födelsedagspresent. Farmors presenter är oftast saker som jag varken önskar mig eller behöver, men ändå är det hennes present som jag alltid är mest ivrig över. För man ser hur hon verkligen har ansträngt sig, noga valt ut det hon tror att jag vill ha. När jag var liten älskade jag fjärliar och inte ett år har gått utan att det har varit en fjäril på antingen tröjan, armbandet eller som nu på gratulations kortet (trots mina 20 fyllda). Jag skulle inte bry mig om farmors paket kom fyllt med skit eller med saker som jag behöver. För hennes paket är alltid fyllt med kärlek! Thanku Nana & Pop 
 
 

Never give up

Kategori: Sydney

Micke jobbar kväll, så jag har underhållt mig genom att besöka gymmet för andra gången idag. Många lärdommar fick jag ut av det, 1. Låna aldrig kärlekens linne igen. Det satt så pösigt att jag såg ut som en stor boll, INTE bra för självförtroendet. 2. Jag köttade triceps för andra gången idag och orkade samma vikter = jag måste ha kört för mesigt imorse. Men nu har jag börjat skriva ner exakta vikter för att kunna utvecklas och bli svingrym! 
 
 

We wish you a merry christmas

Kategori: Sydney

Tomtarna har kommit till Sydney, och på min födesledag den 8 november fick vi våran första "Merry Christmas" hälsning på Starbucks. Så GOD JUL på er då allesammans.  
 
 

Leaving home for another home

Kategori: Sydney

Idag har verkligen varit en "viktiga saker måste göras" dag. Micke var inte glad..
 
 
 
Vi skrev på ett nytt kontrakt för den nya lägenheten idag, längtar verkligen tills att det blir lördag då vi flyttar in! Här står vi utanför vår DAMN NICE ingång med reception o allt. Inte för att jag egentligen har en blekaste aning om vad det är bra för men det känns riktigt lyxigt, och ger mer semester känsla även fast att det är vardag.  
 
 
Att få bo några våningar upp känns också coolt. Frukost på balkongen med utsikt över staden hädanefter. 
 
 
För en stund sedan kom ett svenskt par och tittade på våran nuvarade lägenhet. Vi klickade direkt och det kändes mer som att två vänner kommit över för att snacka skit än att dem skulle kolla på lägenheten. Dem beslutade sig i allfall för att ta den, så nu känns det som att vi är steget närmre flytten. Spännande! 
 

Medicare

Kategori: Backpacker tips

Nu har vi varit borta i mer än 45 dagar och därför är det på tiden att skaffa sig ett Medicare kort (vi har varit lata och borde ha gjort det innan). Vi gick i allafall dit idag, vi fyllde i blanketten, vi kommer fram till disken där vi ska få hjälp och tanten säger att Micke måste ha sin Visum bekräftelse för att kunna få ansöka. Bara att gå dit imorgon igen då, jäklans skit. Dont forget your Visum bekräftelse! 
 
 

Moving out

Kategori: Sydney

Vi var och kollade på en ny lägenhet då vi anser att vi betalar överpris för den vi bor i nu. Den vi kollade på (och även får flytta in i på lördag) kostar lika mycket, men electriciteten är inräknad, det är närmre till mataffären, tågen, gymmet och till mitt jobb. Vi har en balkong med utsikt över stan och det finns ett mini gym, bastu, swimmingpool samt en jakutsi. Sååå värt. Vi är överlyckliga, det ända vi behöver göra nu är att hitta någon som tar över den här lägenheten, sen sticker viiii. Wooooop
 
 

The real taste of italia

Kategori: Sydney

Har så otroligt rolig på jobbet och alla människor är riktigt trevliga. Mitt jobb är verkligen stressigt på kvällar, lördagar och söndagar, men sedan jag började ta morgonpassen så har min engelska förbättrats brutalt då den största tiden spenderas med att prata strunt. Trodde aldrig jag skulle älska ett jobb. 
 
 

11/11

Kategori: Sydney

Väckning skedde med hjälp utav Tanja och Kalle
 
 
Frukost och paket öppning.
Jag tycker det är exakt lika roligt med Mikes födelsedags som att fylla år själv! =)
 
 
Present shopping 
 
 
Grymt stor lunch med huvudrätt och mega stor efterrätt. Massor av magvärk efter, VÄRT

 
OZJet boat. Otroligt rolig upplevelse (mycket roligare än väntat) och grymt med adrenalin kickar. 
 
 
Haha genom blöta vart vi, trots de söta regnrockarna vi fick. 
 
 
Middag i det gröna varte inte på grund av trötthet hos oss båda, men hemlagad middag är inte helt fel de heller. 
 
 
Bruschetta 
 
 

Happy birthday ..

Kategori: Vänner och familj

DENNA DAG MÅSTE FIRAS, JAG SKA GÖRA ALLT FÖR ATT DU SKA TRIVAS
24 LÅNGA ÅR, JAG HOPPAS FORTFARANDE ATT DU MÅR..
SOM EN PIGG OCH KRY KUNG, & KAN LEVA SOM FÖRALLTID UNG

HÄR ÄR VAD VI SKA GÖRA, NU ÄR DET BARA O KÖRA ..

1. ISTÄLLET FÖR ATT BJUDA PÅ LUNCH, SÅ GÅR VI PÅ EN MYSIG BRUNCH

2. MOT GALLERIAN DET SEDAN BÄR AV, INGEN RIKTIG PRESENT JAG KÖPT DU HAR SÅ HÖGA KRAV

3. EFTER DET SKA VI UT PÅ ÖPPET VATTEN, DÅ MÅSTE DU HÅLLA I HATTEN

4. MIDDAG SKER UTE I DET GRÖNA, ALLT FÖR DIG MIN SKÖNA ..

 
 
24 år mitt hjärta, du kanske tycker att det är länge. Ta sedan den tiden gånger 2. Så får du fram hur länge till du  måste stå ut med mig, minst. Haha stakare ..  
 
Grattis på födelsedagen. Jag älskar dig!
 

A saturday to remember

Kategori: Sydney

Jossan och Elin, trevliga partypringlor som har en stor kärlek till taxisAR
 

 
Nya underbara vänner som vi hoppas få spendera många flera dagar och kvällar med.
Störda jäklar <3
 
 
 
"Sorry for partyrocking" Torun 
 
 

Back at work, back at the gym

Kategori: Sydney

Sättet man kan uppskatta vardagen efter en några dagars sjukdom är ofattbart. Idag fick jag pröva mina nya skor på löpbandet och det kändes ass braaaa. Åg gym älskade gym <3 Musklerna svarade bra och jag var inte klenare än förra veckan. Jag vet att man ska börja lungt men det är så tråkigt juuu. Vi fick även fett % mäta oss och vi båda hade mycket mindre än vad vi gissade på. Woop! Det firade jag med att provsmaka glass på jobbet, hehe. Glassigt jobb jag har ..  
 
Imorgon är det jobb som gäller för oss båda, tidig uppgång innebär tidig nedgång (?) Så nu är det dag att sova, Godnatt 
 

I want to be forever young?

Kategori: Sydney

Idag blev jag 20 år, är det nu ålders nojan kommer? Denna födelsedag kommer vara min längsta födelsedag genom åren. Morgonen påbörjades med firande och gratulationerna fortsätter trilla in enligt svensktid. Den exakta tiden är egentligen 14.41 vilket blir 01.41 den 9 november här. Så man borde egentligen fira mig imorgon också?!!
 
 
Två saker som jag har saknat att äta när jag varit här är bröd och kalkon. Kärleken överaskade mig med smörgås och det var det bästa jag ätit på jäätte länge. 
 
 
Jag fick äntligen dessa skönheter (som jag ska sova med på fötterna) & en påse valnötter, bara för att jag fyller år =) (kostar skjortan om man vill äta dem varje dag)
 
 
Min fina skulle jobba vid fyra så någon större utflykt hanns inte med. Däremot gick vi en sväng till Darling Harbour, njöt (läs plågades) i solen, tog en juice på Starbucks, köpte en ryggsäck jag velat ha länge och doppade fötterna i fontänen. 
 
 
 
 
 
 
Micke skulle iväg och jobba och jag drog till Coles för att handla (överdrivet) mycket mat. Jag hann med lite fix och samtal med pappa, farmor och farfar innan Elin och Josefin dök upp (mina nya svenskar i sydney vänner). En timmes matlagning och skitsnack senare dök Torun och Linus upp och vi kunde äta.. TACOS =)
 
Som det barn (fyller egentligen tio) jag är så blir det inget kalas utan ballonger. Kommer att ha ballonger varje födelsedag för resten av mitt liv, även om det innebär att jag måste köpa dem själv varenda år! 
 
 
Obligatoriska michelle bjuder på vindruvor var en tradition som inte brötts.
 
 
Om jag ska vara ärlig så hade jag väldigt låga förhoppningar inför denna dag. 20 år i Sydney, känner ingen, all familj och vänner på andra sidan jorden. Dagen blev dock riktigt bra, jag är nöjd, glad och tacksam. Tack för att ni ville komma hit och fira mig, för sällskapet och för presenterna. Tack mannen i mitt liv! Jag kommer aldrig att glömma denna dag! <3
 
 

20 år

Kategori: Sydney

Yeey, 20 år. Idag ska jag bara njuta. Jag har världens bästa pojkvän som ger mig en vitchoklad tårta =) 
 
 

På promenad genom stan

Kategori: Sydney

 

IKEA

Kategori: Sydney

Uttåkad som man blir sjuk här hemma så bestämde vi oss för att smitta alla. Nej men vi åkte till IKEA dels för att  jag anser att man måste göra det (som Micke sa inne på hyllavdelningen "vi måste hylla Sverige") och för att jag trodde att det skulle vara en lugn utflykt som inte krävde mycket energi. Så fel man kan ha, väll hemma kändes det som att jag sprungit ett marathon och jag sov två timmar.  
 
 
 
Riktigt suktade vart vi av chokladbollar, dammsugare, pepparkakor och prinsesstårta. Men vi höll oss och åt onyttiga svenska köttbullar med mos istället. Muuuums, när man är sjuk "får" man eller vad man brukar säga ... =)
 
 

SJUK

Kategori: Sydney

Att bli sjuk utomlands borde inte vara lagligt. Jag missar jobb dagar och Jag döör. 1. Jag har feber och är jätte varm, plusa på graderna här ute och det känns som att jag sitter i en bastu. Tänk er hemma när ni är sjuka = super duper jätte tråkigt. Men här = Super duper ännu mera tråkigt. 2. Ingen teve, ingen Ellen Degeneres eller super tråkig Topmodel att kolla på. Hade jag varit i Sverige nu så hade jag underhållt mig genom att planera in min tv dag med tv.nu, härlig sida det där. Miss ya
 
 
Har i allafall ägnat mig åt att planera och ta reda på vad för sevärdheter som finns längst kusten när vi väll ska ut och resa. Riktigt pepp. Nu ska jag sluta drömma mig bort och konsentrera mig på att vara mer bitter och ladda inför en hel dag i sängen imorgon .. Igen. Tack och Hej, Leverpastej!
 
Påtal om leverpastej (typiskt svenskt) Idag provade Micke Vegemite (typiskt Aussie) & enligt honom var det det bästa han någonsin ätit, det är det ända vi ska äta från och med nu. Mmm som i marabou, visst älskling? 
 
 

HAPPY BIRTHDAY

Kategori: Vänner och familj

Vi vill även passa på att säga stort grattis till Suzanna som fyller år idag. Hoppas ni får det riktigt trevligt, och vi önskar att vi kunde vara med och fira. Hurra hurra hurra ! <3 
 
 

Cause baby you're a firework

Kategori: Sydney

Varje lördag i Darling Harbour så är det fyrverkerier och för första gången fick jag uppleva dessa tillsammans med Micke och inte innefrån jobbet, samtidigt som jag skopar glass. De höll på ett bra tag och bjöd på en riktig show. 
 
 
 
 
Efter gick vi och tittade på en gatu - uppträdare (kan man säga så?) Riktigt bra!
 
 

Farmor & Farfar

Kategori: Vänner och familj

I was glad to hear that you are reading (or looking at the pictures) Nana, talk to you on thursday!
Take care. Love you guys <3
 

Efter regn kommer solsken

Kategori: Sydney

Nu var det ett tag sen jag skrev. Både jag och min kärlek har jobbat så vi har inte gjort så mycket. Även denna dag har varit en seg, vädret har varit dåligt (bara för att jag är ledig, såklart) Egentligen ska man väll inte klaga, men denna vecka har man faktiskt blivit en aning bortskämd med det fina vädret. Men efter regn kommer solsken som man brukar säga(?) 
 
Vi började i allafall denna dag (likt alla andra dagar) med en tur till gymmet. Rygg, baksida axlar och traps körde vi slut på. Grymt pass! I torsdags var det SALE på protein, så 1 kg Whey 100 fick vi med oss hem, äntligen! Träningen går riktigt bra för oss båda och jag känner verkligen hur jag har utvecklats. Vill verkligen skryta om hur mycket jag tar i hantelpress men ska hålla mig lite till så jag verkligen kan skryta sen.. haha (STOLT TJEJ).   
 
Eftermiddagen spenderades i Ian Thorpe swimmingpool, som ligger bara 200 meter ifrån oss. Simmningen gick inte så bra på grund av ryggpasset innan och vattnet var väldigt kallt. Men barnpoolen var varm, vilket passar mig! Micke säger att det är för att barnen kissar, min teori är att det  beror på att den är mindre. 1. Jag har ALLTID rätt 2, Micke har alltid fel. Så om ni frågar Micke och han säger att jag har fel så gäller 1. I allafall barnpool och bastu vart i någon timme innan hunger tog över och vi gick hem.