surfersparadise.blogg.se

#På resande fot #ObestämdTid #LeverLivet #NeverTuringBack #ÅngraBaraDetDuAldrigGjorde #CarpeFuckingDiem #FuckOutTheWay #PictureForThePasta #Backpacker #Sydney #RegretNothing #DownUnder #Don'tWorryBeHappy #OneDayAtATime #DreamBig #Livet ÄrFörKortFörAttMåDåligt #LifeWon'tWait #FeelingGoodIsGoodEnough

Pics of last day, when you've got nothingelse to say

Kategori: Sydney


 
 

ALINA

Kategori: Vänner och familj

 
 
Jag vet att jag har gjort allting jätte fult i Paint men så länge det finns Rosa och Lila blir min lilla Prinsessa glad! Jag vet att du inte kan läsa eller ens förstå något av vad jag skriver här (Pappa försök förklara för henne) men jag hoppas du kan se bilden och förstå att jag tänker på dig ALINA, det gör jag alltid! Jag hoppas du gillar Hello Kitty filmerna du fick av mig och Micke i födelsedags present och att du och Amanda har jätte roligt när ni leker på dagis. I veckan ska vi kolla på Krokodiler, Koalor och massa andra djur! Jag tänker lägga upp massa bilder så att du kan se vart jag är och vad jag gör, vill inte att du glömmer mig min fina <3 Just nu ligger du säkert och sover tungt i din säng och imorgon ska du gå och dansa på funky kids, skulle vilja gå med dig! När vi ses igen ska jag krama & pussa dig i flera timmar. Jag älskar dig massor min ängel <3
 
& sen en fjantigt, gullig liten rosa dinosaurie hälsning från Australien, hihi :)
 

Klockan är fyra på natten

Kategori: Sydney

Klockan är fyra på natten och jag har haft en grym kväll! Vi förade med sköna människor hos oss och sen drog vi vidare till någon grattis (bra för oss utan jobb) klubb och dansade oss svettiga. Micke drog hem, vilket var tråkigt.. Men vi blev på bra humör igen när vi bildade party på gatan och dansade loss till musik som spelades utav en gatumusikant. Trevlig kväll helt enkelt!
 
 
 
Micke sov rätt tungt när jag kom hem och därför har jag sminkat honom, gett honom lite nagelmanikyr, vatten ballonger i strumporna och  knutit fast hans ben i en stol. Hämnden är ljuv om man väljer att gå tidigt utan att tala om det för sin flickvän.. !! Godnatt <3
 

Lördag

Kategori: Sydney

 
Påväg till lägenheten med våra nya roomies 
 
 
Utanför våran lägenhet imorse!
 
LUNCH
 
 
Påväg mot Sealife
 
 
 
Härlig dag med ett roligt besök på Sydney Sealife. Mycket skratt, fula hajar, läskiga hajar, grymt stora krabbor, maneter och många fiskar. Vi hittade Doris men inte Nemo :( 
 
Vi har nu köpte lakan och lite mat till lägenheten. Nu blir de förfest sen ska vi ut! 
 

Försenat inlägg, våran fredag.

Kategori: Sydney

Imorse vaknade vi runt sex. Vi hade INTE en aning om vad som väntade oss .. Formuel 1 avbokades (inga pengar tillbaka, men vi är glada ändå), vi bokade ett fyra personers rum på Westend backpackers och därefter begav vi oss in mot stan.

Ska man gå över gatan får man vänta i 5 minuter och sen är det enbart grönt i fem sekunder. Påväg mot Westend, såhär sura är vi över skit trafiklysen här i Australien... Haha, kinesen bakom är också lack för det!

 Efter detta möte vi upp Anna och Anton (Har verkligen saknat dig Anna)!

Priserna på hostel är svinhöga här i Sydney så på grund av detta ville vi hyra en lägenhet medans vi är här i stan och sedan pröva på backpack livet de månaderna vi reser längst hela östkusten. Så vi begav oss mot Myrtle street 65 men Anna och Anton för att kolla på en lägenhet. 30 minuter senare står vi och skriver på kontraktet till en lägenhet mitt i Sydney.

 


Vi kände för att spendera lite mer pengar och gick därför och skaffade oss ett gymkort på Jetts.
Helt jäkla sjukt bra, 350 kronor start avgift och därefter 200 kronor per månad! Jetts finns överallt i hela Australien så gymmet REKOMENDERAS starkt för fattiga backpackers som vill hålla igång. Negativt: För mycket aircondition annars bara positivt, det fanns alla möjliga maskiner och vikter, defenetivt bättre än Focus som vi gymmade på i Sverige!!

 


När Anton slutade jobba mötes vi upp och tog en promenad mot Darling Harbour, väll där började det spöregna och vi sprang in och sökte skydd på en bar. För Anna och Anton vart det en cider, medan jag och Micke sparar oss för imorgon då vi ska fira att vi fått lägenhet! 

 

Vi sitter där ett tag och det slutar regna så vi bestämmer oss för att gå.. Tio meter hinner vi och sen börjar det spöregna igen! Vi springer genom staden och alla andra verkar klara sig undan regnet utom vi ..

När vi äntligen kommer hem till Westend hostel och går in på vårat rum så träffar vi en otroligt skön och rolig italienare. Micke och han börjar snacka och jag tror att han har hittat sin soulmate, de har exakt samma humor och jag kan inte sluta skratta! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helt plötsligt säger Micke

- "Antecknar du?"

(Jag sitter och skriver detta inlägg och svarar)

-"Öh, ja allt! Va fan tror du Micke?" "Prata lite saktare snälla jag hann inte få med förra meningen"

Italienaren flicker in:

-"Sluta prata, Anteckna, haha!"

Det var väll i princip våran dag. Nu ska vi sova imorgon har vi en lägenhet att flytta in i! :)

Godmorgon

Kategori: Sydney

Klockan är halv åtta och vi har verkligen fått sova ut, skönt. Allting känns lite konstigt nu, då man inte kommit in i vardagen här. Vi saknar gymmet (men tror vi har lyckas fixa ett, yeeeeeeey), man saknar ett stadigt hem och man saknar sin egen mat, Dagens frukost blev naturligt jordnötssmör och cola zero (Det fanns inget kylskåp, så keson vi köpte känns dålig och smakade för övrigt inte bra ändå). Känns nästan jobbigt att inte veta vart man ska sova ikväll, men om en vecka har vi säkert kommit ut ur den egentligen ganska tråkiga trygghetszonen (jobb,gym,hem) och allt kommer bli svingrymt! 
 
 
Nu ska vi checka ut, vi hörs när vi har Wi-Fi!
 

MITT I NATTEN

Kategori: Sydney

 
När vi kom till hotellet vid tio så fick vi ju självklart inte checka in, så vi begav oss in mot centrala Sydney där vi skaffade kontantkort & en omvandlare för eluttag. Därefter var det dags för lunch och äntligen (sen vi lyfte Sverige) hittade vi ett ställde med riktiga sallader (inte bara salladsblad) rikligt med kyckling och avocado, ny favorit!
 
 
Vi satte oss på en trappa i Darling Harbour och njöt av en varsin jätte god glass och solen som faktiskt hållt sig undan tidigare under dagen, Svinkallt. 
 
 
När vi skulle hem gick vi förbi en mataffär och vad är roligare än att kolla utbudet på mat i andra länder? Godis, kakor, muffins, chips, stora jävla donuts (4 för 40 kronor) och mer godis. Till slut hittade vi ändå avdelningen med riktig mat. Kvarg kan jag fett glömma (finns inte), keson var väll sisådär (får vänja mig vid smaken), äpplen däremot (gudomliga). Förövrigt så var hela frukt och grönt avdelningen super fräsch och det finns naturella nötter i mängder :)   
 
 
Väll hemma på hotellet fick vi veta att vårat nästa hotel ligger 6 mil utanför Sydney och inte 6 km som vi förmodligen trodde. alltid ska det vara någonting. Vi har nu ringt och försökt avboka och får svar imorgon bitti. Går det inte att avboka så får vi förmodligen leva med det och ta in på hostel mer centralt. 
 
 
Har sovit i åtta timmar men ska försöka sova igen, för att komma in i rätt tid.
Imorgon är en nya dag och då ska vi skaffa bankkonto, skattenumer & träffa dessa snyggingar,
 
 

Framme

Kategori: Sydney

 
Nu har vi landat i Sydney, tröttare än någonsin! Vi tar nu vårt pickochpack och går våra meter till Sydney Airport hotell, för att sova ut. När vi vaknar, när det nu händer (?) Börjar äventyret på riktigt, vi är framme. Äntligen. Let it all begin. Godnatt för oss (Godmorgon för Sydney)
 

Hong Kong - Dennis

Kategori: Vänner och familj

Efter att vi har landat i Hongkong så prövar vi Wi-Fi för att se om det fungerar, och lyckan sprider sig att både skype och internet fungerar så bra efter alla dåliga tester vi gjort hemma. Loggar in på facebook och ser att jag fått ett inlägg av min syster Tanja, en video på Dennis där han dansar till en låt som jag har producerat.
 
Leendet drar sig från ena örat till de andra, älskar den här grabben. Inte nog med att han är en fin person med fina och djupa tankar- funderingar som han alltid uttrycker på att hjärtkrossande sätt. Han dansar även riktigt grymt, kungen på dansgolvet! Du sa att halsbandet fick mig att kännas nära dig, nu när jag hör den här låten så kommer jag alltid att känna att du finns nära mig. Kommer alltid att tänka på dig när jag hör låten.
 
Jag älskar dig / Morbror
 

Hong Kong

Kategori: Allmänt

Tolv timmars flyget ifrån London gick fortare än väntat, men med bara totalt tre timmars sömn och ont i hela kroppen, känner man sig väll inte riktigt på topp. Vilken tur då att vi enbart inte älskar varandra för utsidan. 
 
Nu har vi varit här i snart fem timmar och flyget lyfter inte förens om en. Vi har hunnit göra det mesta som man kan göra på en flygplats så som att gå omkring, äta och fönster shoppa. Vi har även hunnit prata med Milan på Skype, och det gick bättre än vad vi trodde, utan att rösterna dröjde några sekunder! You gotta love Wi-Fi! 
 
 
 
 
 
Sista Sista Sista, sen är vi äntligen framme! :)
Värt att nämna är att vi kommer befinna oss 9 timmar förre er, så ni vet, ifall ni saknar oss och vill ringa :)
 

Tidsinställt inlägg

Kategori: Allmänt

  
 
Nu befinner vi oss nog i London. Vi är förmodligen svintrötta och jag har födmodligen redan gått min älskling på nerverna 100 ggr. Londons flygplats är gigantisk och vi har säkert redan slagit ihjäl varandra i ett bråk som handla om ifall vi ska gå åt höger eller till vänster. So dont trust nästa tidsinställda inlägg i Hong Kong, vi kanske inte klarade oss hela vägen dit! 
 
Nu är det bara tre timmar kvar i London, 11.50 h till Hong kong, 6.15 där och sen bara,.. 9,15 till Sydney.
 
Vi välkomnar trä smak i baken, dålig sömn, tröga skämt och äcklig mat! We are on our way!
 
 

Så lite tid, så mycket att göra

Kategori: Allmänt

Äntligen är akvariumet överlämnat till Mikes pappa, så Bob & Co är i trygga händer, 
Tack Milan :)
 
 
Efter blod, svett och tårar (fick säga farväl till ett par kjolar och klänningar) så är jag nästan klar packad. My life in a backpack. Måste passa på att gnälla lite om hur jävligt det är att vara brud ibland. Jag bestämde, ångrade, bestämde mig igen, packade, ångrade mig, packade upp & sen packar Micke sina kläder på fem minuter, så otroligt orättvist!
 
Listan på vad som ska göras bara växer och växer, vi blir bara tröttare och tröttare, borde sova, kan inte stressen ökar, blir tröttare, borde sova. Ond cirkel!
 
Imorgon bär det av och vi är galet taggade, väckarklockan är ställd på 06.00 inte lika taggade..
25 september 2012, 15.40 lyfter flyget ... Detta blir vår sista natt i Sverige på ett bra tag, Godnatt <3
 
 

I want to say I lived each day

Kategori: Vänner och familj

 
 
Grym låt
Glöm oss inte! We where here ;) 
 

SKYPE

Kategori: Vänner och familj

 
För alla som vill prata med oss, lägg till: MikeOchMich på Skype :)
 

Backpackers (?) Already broke

Kategori: Sydney

  
 
Första natten
 
 
 
Andra, Tredje, Fjärde natten
 
Har nog inte fattat att vi ska leva fattigt än.. Familj och vänner ni kan skratta er lyckliga.
Vi kommer hem efter en månad när pengarna är slut (?) Hehe ..
 
Vi vill kunna sova ut det första dagarna utan att bli rånade på våra kära ägodelar, typ.
Backpack livet kommer men inte förens dag 5 .. Yeey! 
 

Att gymma eller inte gymma

Kategori: Backpacker tips

Nu är det bara fem gym dagar kvar och det börjar kännas i hjärtat kan man väll säga :( Eftersom att både
jag & Mike hatar ben så köttar vi nu på med armar, axlar, rygg och mage sista tiden, Woop!
 
Min högsta önskan är att kunna fortsätta med träningen när vi kommer ner,
så att inte alla kick ass muscles som börjar dyka upp försvinner ;)
 
 
Förhoppningsviss så kommer vi att stanna i Sydney första tiden och då kommer
dessa hemsidor kanske kunna bli mycket användningsbara.
 
 
 
Fitness first är som sveriges Sats, finns alltså överallt i hela Australien.
 
Piser om man vill ha tillgång till alla gym:                Eller om man bara väljet ett gym:
 
Multi-club (alla klubbar)                                          One club (alla klubbar)
Full access (alla timmar på dygnet)                        Full access (alla timmar på dygnet)
Flexible (Säga upp vilken dag som helst)               Flexible (Säga upp vilken dag som helst)
 
Starta upp: 132 Aus dollar = 904 kr                       Starta upp: 118.55 Aus dollar = 812.5 kr
Därefter: 60.90 aus dollar = 417 kr/ 2 v                 Därefter: 46.90 Aus dollar = 322 kr/ 2 v
 
Skulle bara rekomendera detta gym (pris männsigt) om man väljer att ha på alla klubbar,
ska man bara gymma på ett gym så finns det andra som är billigare! 
 
 

TACK FÖR EN GRYM KVÄLL

Kategori: Vänner och familj






 
Vart inte så vacker på denna bild, men det vart mina tjejer! Såklart !! <3
Att vår vänskap kommer vara densamma, skratten lika många
& kärleken för er bestå när jag kommer tillbaka..
Är det ända som gör att jag kan lämna så fina vänner!
 
JAG KOMMER SAKNA ER! <3
 
 

PARTEY

Kategori: Vänner och familj

En "sista utgång".. Fy fan vad det börjar kännas att man ska åka.
Både svin roligt, läskigt och nervöst.
Vi kommer att landa i Sydney som rika uteliggare med varken familj, hem eller boende. 
Känns dock grymt att få göra det här med min andra halva, min trygghet och bästa vän. 
 
 
Nu ska jag försöka njuta av en "sista partey kväll" med gänget! :)