surfersparadise.blogg.se

#På resande fot #ObestämdTid #LeverLivet #NeverTuringBack #ÅngraBaraDetDuAldrigGjorde #CarpeFuckingDiem #FuckOutTheWay #PictureForThePasta #Backpacker #Sydney #RegretNothing #DownUnder #Don'tWorryBeHappy #OneDayAtATime #DreamBig #Livet ÄrFörKortFörAttMåDåligt #LifeWon'tWait #FeelingGoodIsGoodEnough

Byron Bay

Kategori: ByronBay

Tio dagar i Byron Bay, har gått väldigt fort. Det är en mysig liten stad, känt för sin avkopplade stämning, mer ta några öl och umgås än dricka ihjäl sig och festa. Jag har fått en "ta dagen som den kommer" känsla, umgåtts och levt. Byron är enligt mig värt ett stopp, kanske inte tio dagar, men defenetivt värt det. 
 
 
1. Lighthouse - En promenad upp till fyren och till Australiens mest östligaste punkt är en självklarhet. Ta stadsvägen in och strandvägen tillbaka eller tvärom för att få se så mycket som möjligt. Vi hade turen att fa se delfiner och en stor odla under var promenad.
 
 
Testa även att ställa klockan väldigt tidigt / gå inte och lägg dig efter en party kväll för få uppleva soluppgången i öst. Kanske har ni mer tur än oss och slipper molnen. 
 
 
2. Cheeky Monkeys - Klockan 7 öppnas dörrarna och då kan man välja på 4 olika sorters rätter för enbart 5 dollar, riktigt god mat faktiskt. Va där i tid, annars får du köa i evigehter samt att maten tar slut. Cheeky Monkeys är även ett party ställe där borden agerar dansgolv. Här arangerar dem också tävlingar så som vet t-shirt, girlwrestling, girlsnight (killar strippar) med mera för den som är intreserad .. 
 
 
3. Cocamangas ska också vara en trevlig klubb. Gå dit innan elva för gratis inträde,  människor kommer dock inte börja dyka upp förens senare på natten. 
 
4. Nimbin - Nimbin är känt som drogornas stad här i Australien, staden där poliserna blundar en aning och avviker lite från de vanliga reglerna. Nimbin var en otroligt liten by, en huvudgata och det var i princip allt. För den som undrar står ett 20 talpersoner och i princip skriker ut om det är någon som vill ha weed eller cookies med mera, samt att det förmodligen går att köpa i varenda affär där. 
 
Jag tipsar om att åka The happy coach (25 dollar) istället för Grasshoppers (49dollar) då båda erbjöd samma resa: Nimbin tur o retur, vattenfall, local pub och lunch. Lunchen på tha happy coach var riktigt värdelös men å andra sidan för de 24 dollar som du sparar kan du köpa en egen (nästan lyx) lunch
 
  
5. Hyr/låna cyklar - (Som vi lånade gratis på hostlet) och ta en sväng till den andra stranden (Tallow beach)
 
 
6. Surfa - Alla backpackers får låna gratis surfbrädor i två timmar hos Indian Travel som ligger på huvudgatan/nära stranden. Va där lagom tidigt, låna en surfbräda, ut och fånga vågona 
 
7. Bodybord - (Som vi lånade gratis på hostlet) Låna en bodyboard, dra till stranden och ha riktigt roligt. 
 
 
 
 
Det var Byron inte mycket till aktiviterter kanske men ett härligt ställe för att bara slappa. Drick en öl eller ät middag på stranden, ta en powerwalk på morgonen, lyssna på live musik på barer eller ligg en hel dag på stranden. Nu rör vi oss mot SURFERS PARADISE, vilket förhopningsviss kommer bli galet.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: